Oho, hänhän on ihan pukeutunut! Ansaitsisin tästä suorituksesta melkein taputukset (vähintäänkin olalleni), sillä ryhdistäydyin ja pakotin itseni ulos yöpuku-aamutakki-työvaate-syntymäasu -kierteestä. Tämän valtavan vatsani ja rupsahtaneen olemukseni kanssa en todellakaan tunne itseäni kauniiksi, joten en ole oikein jaksanut pukeutuakaan, jos olen lähtenyt töiden jälkeen ulos. Olo on tosin ollut sen verran huono johtuen flunssasta, etten ole käynytkään ulkona hetkeen muuta kuin lähikaupassa ruokatarvikkeita ostamassa. Odotan edelleen sitä “tunnet itsesi voittamattomaksi” -vaihetta, jota kaikki hehkuttavat. Mutta entä, jos tässä raskaudessa ei tulekaan sitä? Entä, jos vaan tuntee itsensä koko ajan valaaksi, jonka muistikortti on rikki?

P1010012

Lueskelin viikolla postauksen siitä, miten raskaus sai erään bloggaajan tuntemaan itsensä jotenkin vähemmän naiseksi. Ympärillä olevat miehet näkivät odottavan äidin, mutta eivät naista ja hänen naiseuttaan. Nainen itse tunsi olevansa vain lihasta ja rasvasta kasattu viritelmä, jonka ainut tehtävä maan päällä seuraavien kuukausien ajan oli kasvattaa kohdussaan täydellinen vauva. Tavallaan tiedän tuon tunteen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avaavat ovia vatsalleni minulle, mutta nuo kohteliaat miehet, jotka ovia pitävät auki, eivät pidä niitä auki samoista syistä kuin vuosi sitten. Himputti vaan, kun en kuollaksenikaan muista, kenen blogissa postaus oli! Asia oli muotoiltu siellä paljon järkevämmin. Vetoan jälleen hajamielisyyteeni.

Postaukseni pointti on kuitenkin se, että olen salakavalasti raskauteni aikana keskittänyt kaiken energiani siihen, että kasvatan sisälläni uutta elämää. Se ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä idea, sillä jos äiti ei tunne itseään hyvinvoivaksi, kauniiksi ja ennen kaikkea onnelliseksi, voiko sellainen äiti synnyttää onnellista lasta? Vähän kuin ihminen, joka ei rakasta itseään, ei voi kyetä rakastamaan muita. Siksipä lupaan, että viimeisen raskauskolmanneksen aikana olen hieman enemmän nainen kuin äiti. Laitan hiuksiani, käytän huulipunaa ja hajuvettä, flirttailen, käytän korkokenkiä ja teen asioita, jotka saavat minut tuntemaan oloni hyväksi. Jotta vauvallakin olisi hyvä olla. 🙂