Sain tietää raskaudesta suunnilleen viikko sitten. Pahimmat tunnekuohut ovat jo takana, mutta yksi oire on ylitse muiden. Tämä väsymys! Kello on tällä hetkellä puoli neljä iltapäivällä, mutta minäpä makaan peiton alla pimeässä joululomaa odottaen. Silmäluomet eivät meinaa pysyä millään auki. Kahvi ei ole raskauden aikana maistunut, mutta sen puuttuminen tuskin väsyttää näin. Kirkasvalolampustakaan ei ole apua, vaikka se on normaalisti toiminut mainiona apuna pimeinä vuodenaikoina.

raskaus-väsymys

Vatsa tai oikeastaan vasta kohdun kasvaminen tuntuu koko ajan ja se näkyykin jo hieman. Vatsan seuraamista helpottaisi tietysti, jos joku tietäisi kertoa, kuinka pitkällä olen. Pikainen tunnustelu ja ultraus lääkärissä saivat lääkärin epäilemään noin 9-10 viikkoa, mutta tilanne varmistuu vasta virallisessa ultraäänitutkimuksessa. Vielä emme sydänääniä löytäneet. Ilmeisesti niiden puuttumisesta voi saada paniikkikohtauksen, kun lääkäri toisteli niin useaan, että en saa stressata, jos niitä ei vielä kuulu. En odottanutkaan niitä kuuluvaksi, joten tilanne jotenkin vain lipui ohitseni sen kummempia miettimättä. Epätietoisuus jatkuu.

Olen ehtinyt pohdiskella tässä yön pimeinä hetkinä jo vaikka mitä. Mietin, että voin pitää raskauden ajan suhteellisen avointa blogia odottamisestani, mutta en oikein pidä ajatuksesta, että vauva olisi sitten jotenkin velvoitettu elämään julkisuudessa. Tämä blogi kun on raskaudestani eikä niinkään vauvasta, joka sisälläni kasvaa. Syntymän jälkeen lapsesta saattaa olla silloin tällöin kuva, mutta jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus päättää itse, tahtooko ”netti-ilmiöksi”. On hirveä huomata, että lasta esimerkiksi kiusattaisiin päiväkodissa, koska äiti on aikanaan tunkenut lapsen kuvia nettiin.

raskaus-väsymys2

Olen kertonut perheenlisäyksestä nyt äidin lisäksi ystävälleni. Aluksi halusin huutaa tilannetta kaikille, mutta nyt jotenkin piilottelen tätä. Pyrin blogissanikin olemaan normaali, jotta kukaan ei arvaisi oikeaa tilannettani. En taida oikein vielä osata itsekään suhtautua uutiseen. Katselin toissapäivänä elokuvan, jonka jälkeen päätin, että tämä lapsi ei tule syntymään luonnollista kautta. Sen verran traumoja nuo synnytyskohtaukset aiheuttivat! Sitä vaihetta, kun toivoo lapsen syntyvän vaikka korvan kautta kunhan sen vaan saa ulos, odotellessa. 😉