Muutaman viime kuukauden aikana meillä on kokeiltu sen verran montaa erilaista purulelua, että kirjoittelin niistä nyt kokonaisen vertailupostauksen. Joku ehtikin jo kysellä, mitä purulelua käytämme, joten tämä menee samalla kivasti toivepostauksesta. Niitä kun ei voi koskaan toteuttaa liikaa. Hampaita melkein puolivuotiaallemme ei vielä ole puhjennut, mutta kuolaneritys on suunnilleen miljardikertaistunut, ja pieniä ikeniä hinkataan milloin sormella, peitolla tai millä tahansa, mistä vähänkään syntyy kitkaa. Purulelua ilman ei lähdetä enää kyläilemään, minkä vuoksi oli hyvä löytää lastentarvikeosastolta myös ne purulelut, joissa on hihna mukana. Muutenhan se lelu saattaa päätyä jo automatkan aikana lattialle pienistä käsistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monisakarainen lelu, joka miehen oli jostakin syystä pakko ostaa pinkkinä, vaikka muitakin värejä oli tarjolla, on meillä tällä hetkellä kovassa käytössä. Ainun MAM-sarjaa, josta meillä on melkein hävettävän monta purulelua, edustava lelu on siitä hyvä, että tällaisesta härvelistä vauva saa helposti kiinni. Tuttuni vinkkasi, että tämä on kova sana sitten, kun takahampaat puhkeavat, sillä sakarat ylettävät niihin asti, mutta kyllä tästä saa jo helpotusta näin alkuvaiheessakin. Purulelun mukana tulee kankainen hihna, jonka saa kiinni vaikkapa vauvan vaatteeseen, jos purulelun ottaa mukaan automatkalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jäähdytettävä purulelumme koki valitettavasti kovan kohtalon viikonloppuna, kun se päätyi vahingossa kattilaan. Liian myöhään mies tajusi, ettei tätä olisi saanut keittää, koska lelu sisältää vettä. Tämän vähän isomman purulelun idea on, että sitä jäähdytetään jääkaapissa tunnin verran ennen käyttöä. Tuntuu muuten aika villiltä osua paljaalla reidellä viileään leluun sängyssä peiton alla. En suosittele. Tämä lelu on muodoltaan koettu hieman hankalaksi, vauva ei saa sakaroita kovinkaan helposti ikeniään vasten. Vaikkakin jäähdytysidea olisi ihan nerokas, lelu ei saa raadilta paljoakaan kiitosta. Tämä Ainu-purulelu tuli äitiyspakkauksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pehmeä kirahvilelu on kuuluisaa Sophie the Giraffe -sarjaa. Tätä voi pureskella mistä kohdasta tahansa. Rengasosalla voi helpottaa hammaskaluston kutinaa laajemmalta alueelta, kun taas pään pureskeleminen toimii täsmäapuna pahimpiin kohtiin ikenissä. Tästä lelusta on helppo ottaa kiinni mistä kohdasta vaan, koska pehmeä lelu menee kasaan. Koetin demonstroida sitä tuossa kuvassa, mutta en tiedä, tajuaako siitä pointtiani. Tämä purulelu on saatu blogin kautta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaa kirahvisarjaa pehmoisan purulelun kanssa on tämä ns. tuplakahvallinen, materiaaliltaan hieman kovempi kirahvi. Kumpikin kirahvi on valmistettu luonnonkumista ja maalattu myrkyttömillä maaleilla. Tästä lelusta saa hyvin kiinni, ja erilaisia purupintoja löytyy useampi. Kumpaisessakin “kahvassa” on nystyröitä, jotka ovat keskenään eri kokoa. Sen lisäksi kirahvin pää toimii tässäkin lelussa täsmärapsuttimena. Tämä taisi olla vielä 0+ -ikäsuosituksella, joten lelun voi antaa ihan pienellekin vauvalle tutustuttavaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hammaskoloilla varustettu purulelu on uusin kokoelmassamme. Sen toi meille pojan mummo, mutta olimme katselleet tätä jo kaupassa aikaisemmin. Tämän ideana on, että ikenet voi asettaa erityiseen koloon, jossa on pikkuruisia nystyröitä. Poika ei ole ihan tajunnut ideaa opetushetkistäni huolimatta, vaan nakertelee tätä vähän sieltä ja täältä reunalta. Toimiihan se niinkin. Ainun purulelu muuten tämäkin, yllätyittekö?

Jos pitäisi suositella yhtä näistä, valitsisin varmaankin tuon monisakaraisen purulelun tai sitten kovemman kirahveista. Vaikka viilennys on hyvä ominaisuus, vauva tuntuu rakastavan pehmoista luonnonkumia ikeniään vasten. Tästä kovemmasta kirahvipurulelusta ja monisakaraisesta, vieläkin kovemmasta purulelusta saa parhaat otteet, mutta Sophie voittaa materiaalinsa vuoksi taiston. Kirahvineiti on kyllä kehunsa blogimammojen keskuudessa ansainnut, saman sarjan (vauvoille tarkoitetut) kosmetiikkatuotteet pääsivät nimittäin juuri oman ihonhoitopostaukseni kärkisijoille toisen blogini puolella. Yhteenvetona voisin näiden omien kokemusteni perusteella todeta, että kun purulelulle on tarvetta, kannattaa suunnata kohti kirahveja tai Ainun tuotehyllyä. 🙂