PRESSIMATKA / SILJA LINE SUOMI

Kyllä, tuossa kuvassa on laivan kapteeni! Siis alla, ei toki tuossa yllä aamutakissaan. Aamu Baltic Queenilla, joka kuljetti meidän Tallinnasta Tukholmaan, alkoi unohtumattomasti laivan komentosillalla. Saimme nähdä, millä vimpaimilla laivaa ohjataan ja kokea kerrassaan upeat maisemat, jotka komentosillalta monesta ilmansuunnasta avautuvat. Tällä tietoiskulla alkoi toinen matkapäivämme, joka tulisi kulumaan Tukholmassa ja illalla vielä toisella risteilyaluksella. Siirrytäänpä nyt maihin!

 

Ensimmäinen Tukholma-kohteemme oli matkamme suunnitelleen Tiian unelmien täyttymys (ABBA The Museum, Djurgårdsvägen 68). Minä ja Mimmi ajelimme menemään Mamma Mia! -elokuvasta tutulla jeepillä, ja Mimmi ja Tiia valloittivat ABBA-hologrammihahmojen kanssa esiintymislavan Dancing Queenin tahdissa. Ulkoseinällä pääsin poseeraamaan Miran ja Minnan sekä superfani-Tiian kanssa. Ai niin, paremmat kuvat Tukholma-päivän asustani näet halutessasi tästä postauksesta, vaikka tuo levykäytävällä otettu kuva onkin hauska.

 

Visit Stockholmin järjestämän museokokemuksen jälkeen kävimme syömässä NK-tavaratalon (Nordiska Kompaniet, Hamngatan 18-20) alakerrassa Dr. Mat -ravintolassa. Fermentoitua superterveellistä, mutta myös superherkullista ruokaa (mukaan ja paikan päällä nautittavaksi) myyvä ravintola vakuutti seesami-lohiannoksellaan, mutta jäin vähän miettimään, että olisi pitänyt ostaa mukaan fermentoitua porkkanaa tai flunssajuomaa. Kannattaa muuten kurkistaa IG storyni matkalta, siellä on paljon extra-materiaalia mm. tästä ravintolasta, jossa en muistanut ottaa ainuttakaan valokuvaa kamerallani.

Vähän ennen lähtöä kohti seuraavaa laivaa menetin kosmetiikkataivasneitsyyteni (Sephora, Biblioteksgatan 2-4). Ihan oikeasti! En ollut koskaan astunut jalallani kyseiseen paikkaan, mutta ymmärrän nyt, miksi ihmiset sekoavat Sephorasta. Pain, Beauty Blenderin ja KORA Organicsin osastoilla se aika sitten kuluikin, mutta en ostanut kuin yhden kangasnaamion. Senkin taisin unohtaa hyttini jääkaappiin.

 

Sain kunnian yöpyä Silja Serenade -aluksella upeassa hytissä. Siinä parasta on tila ja rauhallinen sijainti, hyttikäytävään kun pääsee vain omalla Commodore-hyttiavaimella.  Hyttiesittely löytyy IG storyjen puolelta. Commodore Lounge (kuvissa yllä), jonka käyttö kuuluu hytin hintaan, tarjoaa pientä syötävää, hienot maisemat ja yksityissaunan Commodore-matkustajille. Tilassa oli mukava hengähtää hetki. En yhtään ihmettele, että naapurihytissä majaillut lapsiperhe oli valinnut juuri tällaisen hytin. Oma rauha ja tila ovat jotakin, mitä lomalla osaa todella arvostaa.

Vietimme illan laivalla kylpyläosastolla. Ulkona ikkunoihin ropisi vesisade ja me rentouduimme porealtaissa ja nautimme kuohuviiniä. Meille oli varattu yksityissauna ja arvaa mitä? Saunapakettiin kuului tapaksia ja juomia! Olimme Helin kanssa samoilla linjoilla siitä, että laivat ja lonkero kuuluvat yhteen. Jääkylmä “harmaa” auttoi rentoutumaan lisää, mutta saman teki kyllä hauska seura. Onneksi ilta jatkui vielä saunomisen ja pienten naposteltavien jälkeen italialaisia ruokia tarjoavaan Tavolàta-ravintolaan, jota kehun aina, kun puheeksi tulee laivalla ruokailu. Menkää Tavolàtaan!

Bon Vivant-ravintola, jossa pääsimme nautiskelemaan aamiaista, perustettiin jo 90-luvulla. Se koki konseptiuudistuksen, ja uutta konseptia tukee ravintolan hienostunut ilme. Pohjoismaista, Itämeren alueella tuotettua ruokaa tarjoileva ravintola tarjoaa kylmät ruuat ja juomat kauniisti esillepantuina. Lämpimät ruuat tilataan listalta, samoin erikoiskahvit. Minä tilasin omeletin ja amerikkalaisen pannukakun pienten, kylmien herkkujen seuraksi.

Jos matkahammasta alkoi vihloa, varaa oma merilomasi täältä. Meidän matkamme suunnitteli tosiaan inspiroiva Minäkö keski-ikäinen -blogin Tiia yhdessä Tallink Siljan Marika Nöjdin kanssa, mutta sinä voit kasata omasta lomastasi juuri sellaisen kuin itse haluat. Tämä Helsinki-Tallinna-Tukholma-Helsinki -reissu oli superhauska! Edellispäivän olimme Tallinnassa, se päivä ansaitsi oman postauksensa, jonka voit lukea täällä.

Loppuun vielä peiliselfie ja läpsyt Harri-hylkeelle. Nähdään taas pian! :)