Käväisin jo aikaisemmin viikolla Tokmannilla ostamassa pari ruukkua ja pienen pussillisen kukkamultaa. Äsken virittelin olohuoneen matolle pienen työpajan, jotta sain siirrettyä kasvit, joiden ruukut olivat käyneet liian ahtaiksi, isompiin koteihin. Tai no, kasvien lisäksi projektilistalla oli myös pari yrittiä, jotka eivät kuolleetkaan ikkunalaudalle toisin kuin odotin. Yrtit (basilikat ja minttu sekä lehtisalaatti) olivat kuitenkin pienin ongelmistani. Olohuoneen ikkunalauta tulvii peikonlehden ilmajuuria eikä kokonaisuus näytä kovin hyvältä.

Tiedätkö ylihintaiset jogurtit, joita myydään keraamisissa purkeissa? Entä tiedätkö ihmiset, jotka pesevät jogurttipurkit eivätkä pysty heittämään niitä pois? Kun nämä yhdistetään, saadaan minut ja kokoelmani oudon sinisiä, keraamisia purkkeja – ja keksin niille vihdoin jotakin käyttöä! Sain jostakin pressitapahtumasta lahjaksi paperia, jonka sisällä on kasvinsiemeniä, joten piilotin paperipalaset multaan ja jaoin seoksen neljään pieneen jogurttipurkkiin. Saa nähdä, mitä näistä kasvaa vai kasvaako mitään.

Mullanpöllytysepisodi oli tavattoman terapeuttinen, vaikkakin jättiruukku isommalle peikonlehdelle odottaa vielä ostamista. Suurimman osan siirtotöistä sain kuitenkin tehtyä. Opin myös kaikkien näiden vuosien jälkeen, miten altakasteluruukku toimii ja ettei ominaisuutta saa kuitenkaan istutuksen jälkeen käyttää vielä pariin kuukauteen. Tarkoittaako tämä, että olen aikuinen? Ai niin! Banaanimatosta lähti multa aika kivasti imurilla pois, joten ei haitannut, vaikka lehtivuoraukseni vähän valskasi. Tällaista kuuluu minun iltaani, mitäpä sinne? :)