Nyt on aika napata itseään niskasta kiinni. Kerroin hieman nolona, että nyt ei ole hyvä olo, joten asialle on tehtävä jotakin ja pian. Kerron kohta juhannussuunnitelmani, jotka ovat hyvin erilaiset kuin aiempina vuosina. Grillimakkara sinappihunnulla, auringonlaskun aikaan nautiskeltu iltasiideri ja suuri lettukasa jäävät tarkoituksella puuttumaan. Huomaan lipsuvani tunnesyömiseen ja itseni palkitsemiseen herkuilla vähän liian helposti.

Syy, miksi kuvituksena on lenkkitossukuvien sijaan kiharakuvia, on se, että kehoni sijaan annan hiuksilleni vähän lepoa juhannuksena. En tiedä, onko Curly Girl -metodi sellainen, jota tahdon enää jatkossa noudattaa omissa hiuksissani. Siis tottakai tahdon kosteuttaa hiuksiani, jotta ne eivät ole hamppua ja kampaan ne jatkossakin vain suihkussa, mutta suoristusraudan ja tiettyjen ainesosien välttelyn taidan lopettaa. En jaksa tavoitella täydellisiä kiharoita, tämä pienen panostuksen kasaritukka, johon tutustuin viime vuoden lokakuussa, on ihan jees. Pojan kohdalla jatkan edelleen tuttujen tuotteiden käyttämistä. Mutta takaisin askeljuttuihin!

Tällä juhannuksella on kolme sääntöä:

  1. joka päivä puhelimeni on näytettävä, että olen kävellyt 10 000 askelta tai mieluummin vielä enemmän. Viime aikojen kiire on aiheuttanut sen, että miehen tarjotessa kyytiä töihin, olen suostunut siihen, vaikka yleensä nautin työmatkojen kävelystä. Olen kuitenkin huomannut, että tässä säästyy sen verran aikaa, että olen saanut iltaisin tehtyä erään suuremman kirjoitusprojektin loppuun. Työt ovat menneet hyvinvoinnin edelle.
  2. herkkuihin en koske. Vaikka tuntuu ehkä julmalta jättää herkut väliin juhannuksena, voin kertoa, että olen viime viikkoina herkutellut niin, ettei yksi herkuton juhannus tunnu missään. Paitsi ehkä pitkästä aikaa hyvältä kehossa.
  3. käyn joka päivä lenkillä. Tämä tietysti auttaa askeltavoitteessa, mutta myös yleisessä olotilassa. En halua tuntea itseäni enää väsyneeksi pullataikinaksi, vaan energiseksi ja rentoutuneeksi. Metsälenkeistä saa niin paljon jaksamista, ettei sitä voi edes käsittää ennen kuin kokeilee itse.

Jonkun mielestä tämä voi kuulostaa nihkeältä ja tiukalta tavalta viettää juhannusta, minusta tämä kuulostaa ihanalta. Pitäkää peukkuja, että tavoitteet täyttyvät! :)