RuPaul’s Drag Queen Race kaikkine erikoisjaksoineen on aivan paras! Siinä joukko drag queeneja kilpailee keskenään siitä, kuka osaa meikata, pukeutua, tanssia ja tietysti lipsyncata parhaiten. Kaiken kaikkiaan kisassa etsitään voittajaa, joka osaa järjestää kunnon viihdyttävän show’n. Vaikka tämä voisi helposti jäädä pinnalliseksi sarjaksi, pukeutumishuoneessa kilpailijat jakavat joskus hyvinkin henkilökohtaisia muistoja mm. siitä, miten he eivät ole uskaltaneet kertoa edes läheisilleen, että rakastavat pukeutua naisiksi. Miksi kirjoitan tästä vasta nyt, kun olen katsonut jo yli kymmenen(!) tuotantokautta? Ehkä huomenna käynnistyvä Pride-viikko muistutti siitä, että kaikki voisivat katsoa sarjaa edes yhden kauden.

  

WHAT / IF -sarjan juoni koukuttaa jo trailerissa. Antaisitko kumppanisi viettää yön toisen kanssa, jos se takaisi pienelle yrityksellesi valtavan rahoituksen. Ette saisi puhua yöstä jälkikäteen tai sopemus raukeaisi. Tämän ydinjuonen ympärille alkaa muodostua myös sivujuonia. Hyvän sarjan kuitenkin melkein pilaa kökkö loppu, joka tuntuu siltä, että viimeisen jakson kohdalla käsikirjoittaja kaapattiin ja tilalle tuli joku yläasteikäinen panemaan parastaan. Fun fact, kesti aika pitkään, että tajusin, kuka pääosan esittäjä on. Bridget Jonesilla on vähän tyyli muuttunut! :D

Dead to Me tuli katsottua ihan hetki sitten loppuun. Siinä kuvataan kutkuttavaa tilannetta, jossa naisen aviomies on kuollut onnettomuudessa eikä kukaan tiedä, miksi kolarin aiheuttaneen auton kuljettaja pakeni paikalta. Sururyhmässä leski tutustuu toiseen surevaan naiseen, jolla ei kuitenkaan ole ihan puhtaat jauhot pussissa. Juuri kun pidin juonta tylsänä, se kääntyi päälaelleen. Toista kautta odotellessa.

Black Mirrorin kanssa minulla on viha-rakkaus -suhde. Välillä innostun ja päätän kirjoittaa sarjasta blogiin, mutta sitten tulee jokin kamala jakso enkä tahdo enää koskaan palata sarjan pariin. Olen silti katsonut kaikki jaksot. Jokainen jakso on kuin oma elokuvansa uusilla päähenkilöillä, joten periaatteessa sarjan jaksot voi katsoa missä järjestyksessä tahansa. Kantava teema on se, miten tekniikan kehittyminen voi kääntyä ihmiskuntaa vastaan, mutta näkökulmia on paljon erilaisia. Lopulta lähes aina ahdistaa ja tekee mieli heittää kännykkä järveen.

PARHAAT SARJASUOSITUKSENI:

Parasta ajanvietettä

Parasta ajanvietettä vol. 2

Parasta ajanvietettä vol. 3

Parasta ajanvietettä vol. 4

Parasta ajanvietettä vol. 5

Parasta ajanvietettä vol. 6

Parasta ajanvietettä vol. 7

Parasta ajanvietettä (jännitys- ja rikossarjat)

(kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä)