En suinkaan ole niin julma, että jättäisin aivan jumalaisen kuuden raaka-aineen jälkiruuan oikean reseptin kertomatta. Ohjeessa kuuluisi olla enemmänkin raaka-aineita, mutta hajamielisenä kokkina unohdin sekoittaa ne marenkivaahtoon. Hyvää tuli silti, vaikka suuruste ja happo unohtuivat “taikinasta” kokonaan. Tällä ohjeella valmistuu yksinkertainen jälkiruoka suunnilleen kymmenelle ihmiselle. Tätä kakkua on täytteillä helppo varioida. Tekisi mieli kokeilla oikein suolaisilla popkorneilla ja kinuskilla koristeltua versiota joskus, mutta tämä ns. alkuperäinen kakku on niin huippu, etten kaipaa vielä vaihtelua. Idea kakkuun ja alkuperäinen resepti on kaapattu Jonnan blogista.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pavlova

Marenkipohja:

4 kananmunan valkuaista

2,5 dl sokeria

Täyte:

2,5 dl vaniljavaahtoa

2,5 dl kuohukermaa

Päälle:

pensasmustikoita

mansikoita

Laita huoneenlämpöiset munanvalkuaiset puhtaaseen kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella kunnes saat pehmeää vaahtoa, jonka ilmakuplat ovat tasoittuneet pieniksi. Lisää pienissä erissä sokeri, kun vaahto alkaa jähmettyä. Sekoita reippaalla vauhdilla kunnes seos on pehmeää ja kiiltävää. Levitä seos leivinpaperille ympyräksi, jonka halkaisija on n. 20 senttimetriä.

Paista kakkua kiertoilmauunissa noin 100 asteessa kaksi tuntia alatasolla kunnes kakku on rapea. Sammuta uuni, mutta anna kakun jäähtyä uunin sisällä. Ota kakku ulos ja siirrä tarjoilualustalle kahden lastan avulla. Levitä vaniljakermaseos kakun päälle ja koristele mansikoilla sekä pensasmustikoilla. Nauti! (Mutta jos uskallat, odota muutama tunti, niin kakun koostumus muuttuu aivan ihanan tahmeaksi.) ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA