Otetaan käsittelyyn tapaus luonnonkihara. Oikeastaan kaikki alkoi kuukausia sitten Charlottan blogipostauksesta. Mietin jo sitä lukiessani, miten moni kohta täsmäsi hiuksiini. Ne sekoavat sateella, pörrööntyvät harjattuina ja tavallaan kihartuvat vähän väkisin. Kerroin tästä kampaajallenikin, kun kävin leikkauttamassa verho-otsiksen. Pesun jälkeen päätimme kokeilla, kuinka kihara hiuslaatuni oikein on ja lopputulos järkytti.

Näissä kuvissa, kun hiuksia ei näe takaa, ne näyttävät vain laineikkailta, mutta vannon, että kampaajalla peilistä tuijotti takaisin Pate Mustajärvi ennen herran hiustyylin siistiytymistä. Hiuksiani ei harjattu pesun jälkeen eikä niitä föönattu suoriksi, vaan ne kuivattiin diffuuserilla niin, että hius sai kuivua föönin päällä rauhassa “luonnolliseen asentoonsa”. Katsokaa nyt takaa tätä pehkoa!

luonnonkihara MouMou

Ai, että vähän laineikas? Huhhuh! Tämä kuva oikeasti järkytti. Jotenkin vielä pitkissä hiuksissa tämä menisi, mutta pitkässä polkassa en oikein tykkää kiharastani. Hoidan tätä rakasta katastrofitukkaani edelleen KEVIN.MURPHY -merkiltä saamillani ANGEL.WASH sekä ANGEL.RINSE -aineilla. Ne kosteuttavat ja suojaavat hiusta, sillä kosteutta kihartuva hiustyyppi juuri janoaa. Siksi se villiintyy sateellakin ja vetää kiharaan.

Biozellin hiusöljy taas on vakiokosteuttajani hapertuville latvoille, jotka tarvitsevat vielä erityistä kosteutusta. Samoin label.m -merkin kosteuttava kiharasuihke sopii hiuksilleni, sillä se on kehitetty juurikin heille, joilla hiuslaatu on yhtään luonnonkihara. Oikeastaan minun kannattaisi valita kaikki hiustenhoitotuotteet kiharoille suunnatuista sarjoista, sillä ne kosteuttavat tarpeeksi, mutta eivät ole niin raskaita, että lätistäisivät kiharat. Suosituksia otetaan vastaan!

 

Psst! Jos haluat testata, alkaako oma tukkasi vetää kiharaan, yksi hyväksi havaitsemani kikka on pestä hiukset pelkällä hoitoaineella (ilman shampoota), kammata ne suihkussa ja antaa niiden sitten kuivua luonnollisesti. Saatat yllättyä. :)