Sain synttärilahjaksi pikkusiskoltani liput tapahtumaan nimeltä Jäätelö- ja suklaakarnevaali. Olen katsellut haikeana kahvi- ja lakritsifestareiden tai -karnevaalien mainoksia vuoden varrella, mutta tapahtumat vaan lipuvat ohitseni enkä ehdi osallistua niihin. Aina tulee jotakin tärkeämpää. Nyt kuitenkin sunnuntai oli niin sanotusti vastuusta vapaa, kun pojat olivat yökylässä anopin luona, joten siskoni huomasi hetkensä tulleen ja hommasi meille karnevaaliliput. Synttärijuhlia seuraavana aamuna heräsimme aikaisin ja lähdimme Kaapelitehtaalle ratikalla numero kahdeksan.

Oloni oli nestehukkainen ja väsynyt (kuten kuvasta näkyy), mutta onnellinen. Sain rauhassa kierrellä ja tutustua eri jäätelöbrändeihin. Joiltakin kojuilta sai maistiaisia “vain” lusikallisen, mutta toiset antoivat makutestiin pienen purkillisen herkkua. Kuvassa näkyvä Yosan vanilja-kaurajäätelö oli itse asiassa yksi suosikeistani. Sen kanssa herkuttelin Wilfan rapealla vohvelilla. Pieni vohvelirauta olisi maksanut 39 euroa ja nyt vähän harmittaa, etten ostanut sitä. Toisaalta koetan lopettaa tämän sokerikierteen eikä vohvelirauta olisi ehkä avuksi siihen projektiin.

Parasta karnevaaleilla olivat isot maisteluannokset, kahvitarjoilu ja se, että sieltä olisi voinut ostaa hodareita. Vatsani oli vaan niin täynnä siinä vaiheessa, että vaikka suupielestäni valui kuolavana, en olisi jaksanut ainuttakaan puraisua. Jäätelömauista jäivät mieleen Valio Jäätelöfabriikin Lemon Curd ja Robert’s Coffee Gelato Factoryn vegaaninen pistaasigelato. Myös turkulaisen Nordic Gelato Factoryn mansikka-basilikasorbetti ihastutti.

Herättikö Jäätelö- ja suklaakarnevaali jotakin kysyttävää? Meillä on edessä Nöpsyn päiväkotikaverin synttärit ja niiden jälkeen alkaakin sokerivieroitus! :D