Niin, otsikossa lukee tosiaan Sorel. En koskaan ehtinyt korjauttaa rakkaita Crocsejani alasaumasta, kun ne jo repesivät takasaumasta niin, että turkisvuori vaan tursusi ulos. Nahka on saumojen vieressä niin haperoa, että sormi hujahtaa läpi, jos painaa vähääkään kovempaa. Viitisen vuotta nuo ihanan kevyet talvikengät palvelivat uskollisesti, mutta nyt niiden tarina päättyi. Ne pääsivät viettämään eläkepäiviä Kylmäkoskelle.

Koska tuota samaista mallia ei tosiaan enää valmisteta sellaisenaan, vaan se on uudistettu minusta huonompaan suuntaan, nielin ylpeyteni ja ostin Zadaasta Sorel-merkin vastaavat kengät. Löysin nuorisomallin, josta koko 36 on juuri sopiva minun 37,5-kokoiseen jalkaani. Heti, kun tunnustin tekoni, minua alettiin pommittaa kysymyksillä siitä, kannattiko tiimin vaihtaminen.

Olen käyttänyt Soreleitani vasta muutaman päivän, mutta yhden eron huomasin heti. Sorelit painvaat moninkertaisesti Crocseihin verrattuina. Kävely uudenkarheilla kengillä, ne kun olivat käyttämättömät ostaessani ne, on kuin kävelisi laskettelumonoilla. Jäykkää, tönkköä ja hankalaa. Kenkien varret ovat oikeasti todella jäykät.

Mutta siellä hän varsin tyytyväisenä nautiskelee pakkasista, sillä lämpimät nuo kengät ovat. Samoin saumat vaikuttavat laadukkailta ja pintamateriaali paremmin vettäkestävältä kuin Crocseissa, joiden pehmoinen nahka oli kuin samettia poskeani vasten. Voi nyyh, miten voi kaivata jotakin typerää talvikenkäparia näin!

 

Tämän hetken tunnelma on siis se, että ulkonäössä Sorel häviää Crocseille ja tällä hetkellä sama juttu on myös mukavuudessa, mutta kaikki kengät kaipaavat pientä sisäänajoa, joten valmistaudun muuttamaan mieleni muutaman viikon päästä. Kestävyys vaikuttaa paremmalta, mutta paha sanoa, mitä aika tuo tullessaan. Sorelin muihin kenkiin olen ollut todella tyytyväinen. Talvinen koejakso alkakoon! Näytä kyntesi, Sorel! :)

(takki saatu Helly Hansenilta)