Tiedättekö kliseiset syystyylit? Jättineuleen ja nahkahousut. Kauluspaidan ja pillifarkut. Niin ja kukkamekon hatun kanssa. Hattu toki on yleensä leveälierinen huopahattu, mutta se on edelleen minulta hukassa. Viininpunainen on tallella, mutta musta karkasi omille teilleen. Mutta hei, nyt on se vuodenaika! Se, kun pipoja voi käyttää muuten vaan läkähtymättä hengiltä. Se, kun hattuja pitäisi käyttää enemmän, mutta ei kuitenkaan tule käytettyä, ellei sitten väkisin päätä niin ja laita aamulle kalenterimuistutusta. Niin minä tein viime viikolla.

Tämä viikko on ollut aikamoisen raskas. Silmäpussit kasvavat, niiden aluset tummentuvat ja hymy näyttää kovasti feikatulta. Oikeasti olen ihan onnellinen, mutta “äiti, älä jätä” -itkut päiväkodilla repivät rakoja sieluuni. Eräs tökerö tuttava tokaisi, ettei minun pitäisi olla näin hajalla, koska tiesin, että tästä tulee rankkaa. Aivan kuten mummon kuolemankaan ei pitäisi järkyttää, kun tietää, että vanha ihminen kuitenkin kuolee. Sellainen ajatusmaailma, en juurikaan arvosta näitä saamiani “analyysejä”.

Onneksi en ole muuttunut yhtä kyyniseksi, vaikka välillä aikamoinen myrtsi olenkin. Tahdon kuitenkin ajatella, että hyvät teot palkitaan ja asiat järjestyvät ajan kanssa. Ei se silti tarkoita, ettei elämä saisi tuntua raskaalta, vaikka tietääkin, että pian helpottaa. Siinä vaiheessa, kun lakkaa tuntemasta, ei ole enää ihminen, vaan enemmänkin elämää suorittava robotti. Sellaiseksi en tahdo muuttua.

mekko – H&M

hattu – H&M

kengät – Seppälä by Paola Suhonen

Koko asu on jälleen käytettynä (siis ei jälleenkäytettynä) hankittu, mistä olen ylpeä. Toisaalta hyvän kirppisvainun on pakko olla nyt terässä, koska maanantaina alkavat työt. En ole niistä sen enempää blogissa puhunut, etten “jinxaa” mitään, mutta niin siinä kävi, että päädyin töihin juurikin muodin pariin. Jatkossa alaani tulevat olemaan 2nd hand -löydöt, sosiaalinen media, toimittaminen, mobiilisovellukset ja kaikki mahdollinen niihin liittyvä.

Syksyn aikana voisin vähän avata aihetta enemmänkin, kun tiedän, mitä kaikkea työtehtäviini tarkalleen ottaen tulee kuulumaan. Vai kiinnostaako se edes teitä? :)