On jälleen aika klassikkopostauksen! Vuosikatsauksessa käydään edellinen vuosi ja sen kohokohdat läpi pikakelauksella. Aiempien vuosien katsauksen linkitinkin jo eilen illalla Facebook-sivulleni. Aiemmista vuosikatsauksista poiketen linkitin tällä kertaa jokaisen kuun kohokohdat niihin liittyviin blogipostauksiin, jotta niistä voi halutessaan lukea enemmän. Aikamoinen homma siinä oli, mutta toivottavasti tykkäätte tästä muutoksesta. Palautetta saa jättää kommenttiboksin puolelle. Valitsin jokaiselta kuukaudelta yhden asukuvan kuvitukseksi kuten aiempinakin vuosina. Blogin vuosikatsaus on tänä vuonna jotenkin todella hiuspainotteinen enkä ymmärrä, että miksi. Toivottavasti sekään ei haittaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with t2 preset

TAMMIKUU

Kävin ensimmäistä kertaa ikinä kissakahvilassa ja mietin, miksi tein sen vasta nyt. Kokeilin villiä mehupaastoa. Starttasin pitkän yhteistyön Keskon kanssa. Aloitin kasvattaa omaa hiusväriäni sävyttämällä hiukseni ruskealla, joka oli hyvin lähellä omaa hiusväriäni. Halusin pitkästä aikaa luistelemaanPostasin jutun pituudestani ja sen suosio yllätti minut täysin. Kirjoitin rinnoista ja rintaliiveistä hieman historiaani. Elelin onnellisena otsatukkani kanssa ja oletin pitäväni sitä koko vuoden. Kuinka väärässä olinkaan.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HELMIKUU

Kävin kahvinmaistelutapahtumassa. Ostin itselleni lahjaksi kameralaukun. Vuokrasin kuntosalijäsenyyden ja palkkasin itselleni PT:n. Lauloin ääneni käheäksi Cheekin keikalla Tampereella ja kirjoitin, miltä tuntui nauttia keikasta vippinä. Kävin ensimmäistä kertaa oopperassa ja pidin siitä enemmän kuin olisin odottanut. Pukeuduin Riitta Väisäseksi. Innostuin taas liikkumaan  enemmän, joten shoppailin mm. urheiluliivit ja kävelysauvat. Hiihdin aina, kun vierailin vanhempieni luona eli usein, sillä äitini toipui leikkauksesta ja tarvitsi apua. Karkauspäivänä päivitin parisuhdetilannettani pitkästä aikaa blogiin, sillä ympärilläni velloivat ikävät huhut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAALISKUU

Kerroin tupakkalakkohaasteesta perheessämme. Nautiskelin naistenpäivästä. Ärsyynnyin blogeista, joista tuntui puuttuvan ihminen ja inhimillisyys kokonaan. Tein paluun juurilleni päästyäni Keskisuomalainen-lehden juttuun. Pohdin, ovatko bloggaajat automaattisesti hyviä valokuvaajia. Paljastin alle minuutissa valmistuvan pikameikkini. Stailasin kylpyhuoneemme Pariisi-henkiseksi. Perustelin, miksi kannattaa pukeutua pinkkiin väriin. Te saitte äänestää kamalimman asuni. Flippasin kuntokeskuksen pukuhuoneessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HUHTIKUU

Muistelin, miten blogistani tuli aikanaan suosittu. Suunnittelin aloittavani spinning-harrastuksen uudelleen, mutta tämä suunnitelma meni metsään selkäkipujen vuoksi. Blogikotini Olivia ja Mamalife yhdistyivät Idealistaksi. Tunnustin rakastavani pilottitakkeja. Sain maailman ihanimmat ja aikuismaisimmat synttärilahjat. Tunnustin, etten viihdy vartalossani. Aloin kasvattaa otsatukkaa pois, vaikka minun ei pitänyt luopua siitä ikinä. Poikkesin Levillä. Löysin täydellisen itämaisen maton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOUKOKUU

Kävin uimassa ja mietin, miten määritellään hyvä vartalo. Tutustuin Helsingin kaupunginosiin, joissa tulee harvemmin liikuttua. Jonnan muuton ansiosta kävin useammin Kalliossa. Avauduin opintohistoriastani. Iskias-kipu räjähti käsiin tai oikeastaan selkään ihan kunnolla. Vaihdoin ihonhoitotuotteeni luonnonkosmetiikkaan lähes kokonaan. Myöhemmin samana vuonna tosin selvisi, ettei se ollut hyvä idea. Tutustuin kirpputorisovellukseen, johon olen edelleen koukussa. Listasin suosikkisalaattini. Osallistuin PING Helsinki 2016 -tapahtumaan, jossa join ensimmäistä kertaa vuosiin tequilaa. Mietin, voisinko antaa tyttärelleni nimeksi Paprika. Paljastin, kuinka täydellinen tekorusketus ja kätevä kestomeikki syntyvät. Listasin aamulenkkiaakkoset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KESÄKUU

Julkaisin suuren kakkuoppaan. Sain kuukautiseni takaisin. Perustelin, miksi festareille kannattaa mennä ihan ehdottomasti. Kirjoitin elämästä ilman leipääOpettelin rullalautailemaan kyseenalaisella lopputuloksella – kaaduin ihan koko ajan! Paljastin, mitä kamerani valmiista suodattimista käytän eniten. Päätimme mieheni kanssa alkaa käydä treffeillä kerran kuussa, mutta meille tyypilliseen tapaan lopetimme ensimmäisten treffien jälkeen. Juhlimme Suomenlinnassa kaverini häitä ja sain pitkästä aikaa oikein pynttäytyä. Käväisin Naantalissa perheeni kanssa, mutta perheloma oli yhtä riitelyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEINÄKUU

Vinkkasin, miten lyhytkin voi pukeutua maksimekkoon ja paljastin muutaman luottomaksimekkomerkkini. Esittelin ehdottomasti eniten käyttämäni manikyyrin. Julkaisen koko vuoden suosituimman postaukseniListasin suosikkisarjojani Netflixistä. Turposin kuin ilmapallo ja suunympärysihottuma alkoi vihjailla tulevasta räjähdyksestä. Kerroin blogissa viiden euron henkivakuutuksesta, johon olen turvautunut jo vuosien ajan. Toin esille synnyinpaikkakuntani lähiruokatuottajia, hyvä Kylmäkoski! Festariputki Nooran seurassa jatkui ja jatkui. Olin pikkusiskollani yökylässä ja vietimme päivän Tampereella yhteisen harrastuksemme parissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ELOKUU

Paljastin parhaan sovelluksen 2nd hand -nettishoppailulle. Löysin eräältä urheilumerkiltä yllättävän seksikkäät sandaalitNinan ottamien kuvien ansiosta tykkäsin pitkistä hiuksistani ja puhkivaalennetusta latvustostani. Noora otti minusta Helsinki-rakkauden pauloissa ihanat kuvat. Olin pahalla tuulella.  Kävin Blockfesteillä ja voitin Nooran kanssa korukilpailun. Ylikuormituin siitä, että koko ajan piti olla esillä ja aktiivinen. Esittelin Personal Trainerini kanssa saavutettuja treenituloksiaLeikin turistia Suomenlinnassa.

    syyskuu

SYYSKUU

Annoin vinkkini suunympärysihottuman peittämiseen. Poikkesin Habitare-messuilla. Kuvasin olohuoneestamme videoesittelyn.  Listasin jännittävimmät tv-sarjat, joita olen katsonut. Paljastin, miten pääsin eroon suunympärysihottumasta vain muutamassa viikossa. Juhlin Gloria Fashion Show -tapahtumassa. Kerroin, miten eräs nahkatakki on oleellinen osa parisuhdettani. Repäisin kunnolla ja värjäytin hiukseni kirkkaanpinkeiksi. Kokeilin erilaisia värinaamioita hiuksiini. Kehittelin pomminvarman pakkaamistyylin tehdessäni lähtöä Pariisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LOKAKUU

Bongailin katumuotia Pariisin muotiviikoilla. Paljastin, kuka tekee ripsipidennykseni ja kuulemma moni teistäkin siirtyi tämän ammattilaisen asiakkaiksi. Tuunasin nahkatakkini ja siitä tuli maailman hienoin! Paljastin hyytävimmät tv-sarjat, joiden parissa on kiva viettää pimeitä syysiltoja. Tunnustin merkkirakkautta. Listasin älypuhelinsovelluksia, jotka pitäisi löytyä kaikkien puhelimista. Kävin työmatkalla entisessä opiskelukaupungissani eli Jyväskylässä. Värjäytin Halloween-hiukset, joiden piti olla vitsi, mutta joihin rakastuin. Opettelin käyttämään nahkahametta ja tein siitä pienen stailausoppaan. Loppukuusta aloitin joulutouhotuksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARRASKUU

Hainkin teinilaukun. Tein vinkkipostauksen siitä, kuinka kokomustasta asusta saa paremman. Postasin värivinkkejä muille, joiden turkoosit hiukset rajoittavat pukeutumista. Julkaisin ihan heittämällä hienoimman vlogin ikinä. Ajattelin kerrankin kirjoittaa, mitä todella ajattelen, mutta “yllättäen” jutun pointti meni monelta ohi. Jaoin kuvausvinkkejä idiooteille. Esittelin “ruman jouluneuleeni”, joka ei ihan auennut kaikille ystävilleni. Kerroin parhaat treenivinkit iskias-kivusta kärsiville. Leikkasin pitkät ja valitettavan huonokuntoiset hiukseni polkkamittaisiksi. Löysin kerrankin ylipolvensaappaat, joihin paksut pohkeeni mahtuvat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JOULUKUU

Totuttelin uuteen, lyhyempään hiustyyliin ja avauduin, millaista elämä polkkatukan kanssa on ihan oikeasti. Kuvasin teille jouluisen kotini. Vinkkasin mattahuulikiillosta, johon jokaisella on varaa. Tunnustin piparihuijauksen. Ostin itselleni joululahjan eli erään ikonisen kenkäparin, joka jokaisen muotifanin tulisi tunnistaa. Listasin tuoksuja, jotka ovat minulle oleellinen osa joulua. Löysin sängystäni tutun miehen. Tein videopostauksen joululahjaostoksistani. Jouduin Joulupukin huijaamaksi, kun ryökäle ei pitänyt lupaustaan. Aloitin uuden juttusarjan kertomalla vinkit tähtisadetikkuvalokuviin.

SIINÄPÄ VUODEN 2016 VUOSIKATSAUS. ONNELLISTA UUTTA VUOTTA! ♥