Moikka! Tuletko mukaan vaihtamaan meidän viherkasvejamme vähän isompiin ruukkuihin, kastelemaan niitä ja muutenkin sisustamaan kasveilla, koska on aika tehdä viherkasvien keväthuolto? Ai, tulet? Kiva juttu! Aiemmissa kodeissahan meillä ei ole ollut eläviä kasveja, koska olen järjestelmällisesti tappanut kaiken vihreän. Nyt olen kuitenkin löytänyt muutaman viherkasvin, jotka viihtyvät itsekseen eivätkä tarvitse usein kastelua. Voisin esitellä niistä kivoimman, jos teiltäkin puuttuu viherkasvi kotoa? Täytetään vaan ensin Plastexilta blogin kautta saadut kastelukannu ja suihkupullo vedellä ja ryhdytään hommiin. Äidilläni on muuten huikeat 36 vuotta vanha kastelukannu, joka on täsmälleen samanlainen kuin postauksen lopussa näkyvä kannu, mutta punainen. Plastex-fanius taitaa siis olla sukuvika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jättipeikonlehti tykkää, kun sen lehtiä suihkuttaa vedellä. Kunnolla sitä ei tarvitse kastella kuin kerran viikossa, mutta se pärjää kyllä pari-kolmekin viikkoa itsekseen. Tähän asti suihkupullolla on ollut käyttöä vain silloin, kun synnynkotini kissat ovat olleet ihan pentuja ja niitä on opetettu tavoille. Suihkaus vettä ilmaan kissan päälle opetti aika nopeasti, ettei tapetteja raavita. Mihinkään sitruunavesiin en halunnut lähteä, kevyt vesipilvi toimi ihan hyvin. Hei, me voitaisiin oikeastaan siirtää tuo kasvi isompaan ruukkuun? Tuon paperipussin sisällä on siis ihan normaali kukkaruukku, jossa kasvi on ostettu aikanaan, mutta tykästyin paperipussistailaukseen kovasti. Se oli aluksi äitini keksimä väliaikainen hätäratkaisu, mutta nyt en malta ottaa pussia pois ruukun päältä.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herttinen, mitkä juuret! Olisin ehkä voinut vähän aiemmin miettiä tätä isompaa ruukkua. Pannaan sen piikkiin, että en ole aiemmin oikein hoivannut kasvejani. Kysytäänpä kuitenkin tässä välissä apuja äidiltä, etten tapa tätäkin kukkaa vahingossa. Ahaa, juuret voi kuulemma koettaa pujottaa ruukun pohjan reikien läpi, mutta niiden katkominen ei haittaa, kun juuria on ruukun sisälläkin niin runsaasti. Eli vanha ruukku pois, isompaan ruukkuun multaa, kasvi sinne, multaa myös kasvin sivuille ja päälle. Sitten pidetään huoli, ettei ruukkua täytetä liian täyteen eikä multaa painella ruukkuun liian tiiviisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viherkasvien keväthuolto alkaa olla finaalissa. Jättipeikonlehden voi nostaa takaisin olohuoneen ikkunalaudalle, missä se viihtyy hyvin. Palmu meillä on  vähän heikommassa kunnossa, mutta eiköhän sekin virkisty, kun vaihdan sille uudet mullat. Kiva, kun pääsit auttamaan tässä operaatiossa! Toivottavasti ei ollut tylsää? Hei, ennen kuin lähdet lorauta vielä kastelukannulla vettä “jättikselle”, niin se tykkää. Noin, nyt on hyvä. Ihanaa sunnuntaita kaikille viherpeukaloille! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Honor7 medialainassa)