Siirrytäänpä liikuntahyvinvoinnista herkkuhyvinvointiin. Myslikakku tai toiselta nimeltään jogurttikakku on vaivannut mieltäni niin paljon, että sellainen oli pakko tehdä aamiaiseksi tänään. Alkuperäisen reseptin löysin Mini & Me -blogista, mutta tätä minun versiotani on muokattu. Minun ja juuri tähän ohjeeseen käytettyn  myslin rakkaustarina alkoi, kun nappasin Tokmannilta mukaan näytepussin. Ja sitten toisen. Ja lopulta kokonaisen paketin, koska tämä uusi granola on vaan niin hyvää! Jos tekin mietitte, mikä on myslin ja granolan ero, se on niinkin yksinkertainen kuin että granola on rasvaisempaa, usein myös sokerisempaa ja lisäksi paahdettu uunissa. Granolaa voisi siis kutsua vaikka kypsäksi mysliksi, mikä kyllä kuulostaa tasan yhtä pöllöltä kuin tuo granola-termi. Kieltäydyn tykkäämästä tuosta sanasta ja käytän tästä granolakakustakin itsepäisesti nimeä myslikakku. Okei, kompromissina voitaisiin puhua jogurttikakusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myslikakku

Pohja:

5 dl mysliä tai granolaa

1 dl siirappia

rypsiöljyä

Päälle:

5 dl kreikkalaista jogurttia

2 rkl juoksevaa hunajaa

marjoja ja hedelmiä

Sekoita granolan joukkoon siirappi. Laita sitten irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Levitä ja painele granolaseos vuoan pohjalle tasaisesti. Tarkoitus olisi saada pohjamassa “nostettua” myös vuoan reunoille mahdollisimman ylös asti, mutta minulla oli niin iso vuoka, että tein suosiolla tasapohjaisen piirakkamallin. Paista pohjaa 160 asteessa n. 15 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irrota vuoka hyvin varovasti. Kakkupohjan reunat kannattaa nytkytellä irti kakkuvuoasta terävällä veitsellä, sen verran hyvin myslitaikina tarraa kiinni jopa öljyttyyn vuokaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmista jogurttitäyte sekoittamalla juokseva hunaja jugurtin sekaan mahdollisimman hyvin. Kaada seos sitten täysin jäähtyneen pohjan päälle. Levitä päälle marjat ja hedelmät koristeiksi tai nautiskele ne kakun seurana. Minä herkuttelin sillä, mitä hedelmäkulhosta sattui löytymään eli banaanilla, päärynällä ja kiivihedelmällä. Makuyhdistelmä oli hyvä, suklaa ja päärynähän sopivat tunnetusti aika kivasti yhteen. Kakun päälle olisi voinut vuolla suklaalastuja, mutta tästä tuli nyt hieman terveellisempi versio, kun suklaa oli makuna vain granolapohjassa vadelman seurana. Kakku ei muuten kuulemma säily kovin hyvin, joten se kannattaa syödä mahdollisimman tuoreena. Tätä ongelmaa meillä ei kylä ollut, sillä kakku loppui jopa vähän kesken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuulostaako hyvältä ohjeelta? Meneekö kokeiluun? Jos ei, ainakin tiedätte nyt, mikä on tuo mysteerinen myslin ja granolan ero eli ainakin aivonne saivat ruokaa! :D