OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vihdoinkin! Karkki kertoi minulle jo Tanskassa, että voisin lopettaa vuosien etsinnän ja ostaa täydellisen nahkatakin JC:stä, mutta jotenkin unohdin koko homman. Biker-mallisia mustia rotseja on tarjolla melkein joka kaupassa sekä tekonahkaisina että aitonahkaisina, mutta minun takkini piti olla budjettiystävällinen ja ennen kaikkea tarpeeksi lyhyt. Jos rotsi loppuu väärään kohtaan, näyttää helposti pökkelöltä tai siltä, että on lainannut isänsä takkia. Tämä rotsi on täydellinen. Pehmoinen, klassinen ja malli on juuri eikä melkein. Kokoja on niinkin pieneen kuin XXS ja koska minun 36/38-yläosani sopii kokoon S, voisin väittää, että 32/34-kokoinen löytäisi istuvan nahkatakin. Käykääpä sovittamassa, jos joltakulta puuttuu vielä tällainen. Tosin epäilen, että olen viimeinen, jolta takki puuttui. Sen verran niitä katukuvassa tulee vastaan. Tämä löytö on joka tapauksessa lempparijuttuni viime viikolta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen lempparijuttu on osalle teistä jo vanha, mutta itse huomasin jälleen, että olen tehnyt aikanaan viisaan päätöksen, kun olen varannut sekä moumou.fi– että bebeaulait.fi-domainit.  Kun muut luettelevat ihmisille blogiensa osoitteita muodossa jokutosipitkänimi.blogipalvelin.fitaicom, minun domainini jää mieleen lyhyenä ja ytimekkäänä. Ihmiset ovat jotenkin käsittäneet nämä osoiteasiat väärin, sillä se, että pitää käytössä bloginnimi.fi-muotoisen osoitteen, ei tarkoita, että on itsenäinen bloggaaja. Se tarkoittaa sitä, että tuo osoite ohjaa perille aina, kun blogi muuttaa. Tätä voitaisiin verrata siihen, että väärällä postiosoitteella ei saa vastaanottajaa kiinni (paitsi ehkä hankalasti monen mutkan ja postinohjauksen kautta), mutta puhelinnumerosta tavoittaa tyypin, vaikka hän olisi fyysisesti missä. Blogimuuttojen jälkeen vanhat blogikodit eivät halua ohjata osoitetta uudelleen, joten bloginlukijoiden kannattaa tallentaa kirjanmerkkeihin bloggaajien omat domainit, jotka ohjaavat aina blogiin, vaikka se muuttaisi vain muutaman tunnin varoitusajalla. Hyvänä esimerkkinä tästä on vaikkapa ystäväni Veeran blogi, jonka löytää aina osoitteesta tyyliametsastamassa.fi, oli Veera sitten itsenäinen tai muuttanut MeNaiset-lehden alle, kuten vähän aikaa sitten kävi.

Eli bloggaajat, panostakaa niihin omiin domaineihin, koska lyhyet osoitteet on paljon helpompi muistaa. Ja lukijat, kysäiskää suosikkibloggaajiltanne, onko heillä domainit hallussa, jotta pysytte helposti blogin matkassa. Tätä aihetta halusin avata, koska moni bloggaaja on viime aikoina lähtenyt omilleen ja avannut bloginsa jonkun lehden tai portaalin jälkeen jotakin.fi– tai jotakin.com-osoitteeseen, mutta se, että bloggaaja käyttää tällaista osoitetta, ei suoraan tarkoita sitä, että bloggaaja on itsenäinen bloggaaja tai omillaan. Voi olla, mutta ei ole aina. Menikö entistä sekavammaksi vai pysyittekö kärryillä?

Kolmas lempparijuttu on videoiden tekeminen. Tahtoisin ehtiä tehdä niitä jatkossa taas useammin, joten käytimme eilisen isänpäivän tai osan siitä yllä olevan pätkän kuvaamiseen. Mieheni tykkää kuvata ja editoida ja minä tykkään, kun blogiin saa sisältöä, joten yhdistimme voimamme ja kuvasimme eräänlaisen hiustutoriaalin eilen metsässä.  Instan puolella on muuten noihin Biozellilta saatuihin Color Mask -tyvispraypulloihin liittyvä arvonta, jos tuotteet kiinnostavat. Minä harkitsin eilen jo ihan tosissani, jos leikkaisin hiukset sivuilta siileiksi, mutta sitten katsoin tuon videon ja hämmästyin, miten hiukseni ovat kasvaneet ja niiden kunto on parantunut, joten ehkäpä nautin nyt pitkähköistä hiuksistani. Vai mitä mieltä olette? Sopisiko rajumpi tukkatyyli minulle? :)