Olen aina halunnut kesämökin, mutta en ole koskaan sen enempää aiheesta kirjoittanut. Aika yllättävää, etten ole, sillä aivan pienestä asti olen ollut syvästi katkera, ettei meidän perheellämme ole tonttia. Vain kämäinen joenrantatontti. Koska bloggaajien mökkihaaveita peräänkuulutettiin Mökkiniksit-kisassa, osallistun näillä ajatuksillani blogikilpailuun Taloon.com-sivustolla. Itselleni tuo nettirautakauppa olisi muuten tuntematon, mutta isäni selailee kauppaa joka päivä ja mies lähes yhtä usein, koska rakentaa pojallemme hiekkalaatikkoa. (Siitä projektista voi lukea lisää toisen blogini puolelta.)

Mökkikuume pamahti täyteen terään viikko sitten, kun mieheni löysi Etuovi-sivustolta ökymökin ja teki sen virheen, että mietti ääneen, josko mökin voisi ostaa sisarusten kesken. Siellä kun käy kuitenkin niin harvoin, että kaikki sisarukset ehtisivät viettää mökillä aikaa. Omassa mökissä on toki se etu, että sen saa sisustaa oman makunsa mukaan.  Sisustaisin mökimme ihan ehdottomasti Bloomingvillen astioilla, joita voi ostaa mm. täältä. Tuo kuvien tunnelmallinen mökki on muuten seurakuntamaja vanhempien asuinpaikan läheltä. Siihen majaan vaan tiivistyy juuri sitä pienuutta ja punaisuutta, jota omalta mökiltänikin toivoisin.

unelmien kesämökki

Mökin pihalla tulisi ehdottomasti olla pieni kesäkeittiö, jonka sydän olisi Muurikan wokkipannu. Pannulla voisi paistaa isoja lettuja, mutta myös kokkailla päivän ruuat. Oikeasti haaveilen Muurikan kaasukäyttöisestä kesäkeittiöstä, mutta jos sen mökin päätyisin ostamaan, pihistelisin sen jälkeen niin paljon, että ostaisin vain tuon pelkän pannun. Sanokaa minun sanoneen. Joka tapauksessa ruuanlaitto ulkona on niin mukavaa puuhaa, että järjestäisin grillibileitä ystävilleni niin usein kuin vain mahdollista.

muurikka keittiö

Kesämökkihaaveet taitavat olla tälllä taloustilanteella vain haaveita jatkossakin, mutta onneksi pääsen laannuttamaan mökkikuumettani aika pian, kun teemme syksyisen mökkireissun tyttöjen kanssa. Kesäreissu jäi niin lyhyeksi, että sovimme palaavamme Forssaan uudelleen lokakuun alussa. Voin jo kuulla vesisateen ropinan mökin katolla. Odotan jo saunailtaa sekä sitä, kun voi pulahtaa lämpöähohkaavalla iholla jo viilenneeseen järviveteen. Illan  taistelemme Sallan kanssa Iskelmä-pelin voitosta, kun Jonna kokkailee sienirisottoa keittiössä. Onneksi on ystäviä. Ystäviä, joilla on mökki! :D