1. Hyvä yövoide. Vichy lennätti minut pressimatkalle Tanskaan. Matkalla esiteltiin uusi IDÉALIA-sarjan Skin Sleep -yövoide, joka on kehitelty heille, jotka eivät saa nukuttua täysipainoisia yöunia tai joiden elämää stressipeikko varjostaa. En siis yllättynyt yhtään, kun juuri minut lähetettiin tutustumaan voiteeseen, sillä täällähän kärsitään sekä katkonaisista öistä että siitä stressistä. Voidetta myydään söpössä purkissa ja on koostumukselteen geelimäinen. Suuri plussa voiteessa vihreän teen tuoksu, joka rentouttaa ennen yöunia. Käyttökokemuksia saatte lisää muutamien viikkojen kuluttua, mutta yhden yön kokeilu vakuutti jo kyllä tämän stressimutsin. Taitaa yövoiteena käyttämäni öljy vaihtua tähän vaaleanpunaiseen prinsessavoiteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Rentoutuminen. Rentoutumiseen ei vaadita tuntien kylpylähemmottelua, vaan jo pieni hetki hiljaisuudessa erossa metelistä ja turhasta hälinästä rentouttaa mieltä. Ota aikaa itsellesi kylvyn, pienen kävelyn tai vaikkapa taidenäyttelyn muodossa. Mene jonnekin, missä on hiljaista ja missä ajatukset saavat kulkea vapaina. Jos päässä pörrää liikaa inhottavia ajatuksia, ota kuulokkeet ja musiikkisoitin mukaan ja keskity rentouttavaan musiikkiin. Klassinen toimii hyvin, ettei lipsu vahingossa miettimään laulunsanoja tai muuta turhaa.

3.  Kevyemmän meikin päivät. Anna arpien näkyä, näppyjen parantua ja ennen kaikkea ihon hengittää. Ihon on hyvä olla välillä paljas, sillä pakkelikerros ei tee pitkällä aikavälillä hyvää iholle. Meikkivoide on ainut poikkeus, sillä se suojaa ihoa saasteilta ja usein myös auringolta SPF-kertoimien ansiosta. Saman suojan saa hyvällä päivävoiteellakin, joten vähän tämä perustelu kuitenkin ontuu. Siispä riisutaan iho “alastomaksi” ja annetaan senkin vaihtaa välillä vapaalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4.  Erilaiset öljyt. Öljyt tekevät hyvää kasvoille, mutta myös vartalolle ja jopa hiuksille. Öljyjä löytyy marketista ja kemikalioista aivan laidasta laitaan lähes jokaiselta merkiltä, mutta voit myös hankkia monikäyttöisemmän öljyn. Esimerkiksi kookosöljy on loistava toimitoimituote, jota voi käyttää ruuanlaittoon, deodoranttina, ihonhoitoon ja vaikka mihin muuhun. Kosteusvoiteen voi muuten kätevästi “tuunata” ravitsevammaksi lisäämällä sen joukkoon hieman öljyä levitysvaiheessa.

5. Veden juominen. Ulkoinen kosteutus taitaa olla opittu jo teini-iässä, kun erilaiset voidepurnukat alkoivat kiinnostaa ja ihan omat ihonhoitorutiinit muodostua. Sisäinen kosteutus onkin hieman pahempi pala, sillä se veden juominen unohtuu monelta valitettavan helposti. Samalla tavalla kuin ihon kosteuttamisen muistaa helpommin, kun voidepurkit jättää kylpyhuoneeseen näkyville, voi sisäsenkin kosteutuksen opetella rutiiniksi ottamalla vesipullon työpisteelle, lenkille ja minne tahansa mukaan käsilaukkuun.

6. Leikkiminen. Kyllä, luitte aivan oikein. Matkaseuralaiseni Marin kanssa tuli naurettua posket kipeinä ja pompittua sängyllä Tanskan maalaismaisemissa. Nauroin tuon muutaman päivän aikana niin paljon, että tuntui kuin kasvolihakseni olisivat räjähtämäisillään. Jos mahdollista, tuota pomppimista pitäisi harrastaa useamminkin. Trampoliinia ei ole useinkaan lähistöllä, mutta sänkyjä on. Kannattaa toteuttaa pomppuleikkihetkiä kuitenkin ihan luvan kanssa, ettei tule sanomista! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Stressin välttäminen. Tämä menee ehkä hieman samaan edellisen kohdan kanssa, mutta on niin tärkeä vinkki, että toisto ei haittaa. Stressi on kytköksissä niin moniin vaivoihin, ettei uskoisikaan, ja ihomme reagoi yleensä valitettavasti ensimmäisenä stressikausiin. Toisen iho kuivuu, toisen pukkaa näppylää ja kolmas kärsii molemmista vaivoista. Voisikin sanoa, että onnellisella ihmisellä on onnellinen iho, joten kaikesta ahdistavasti on hyvä hankkiutua eroon aina, kun se on vaan mitenkään mahdollista. En minäkään muuten viettäisi näin paljon aikaa maaseudulla vanhempieni ja ystävieni luona.

8. Raikas ulkoilma. Aina, kun mahdollista, kannattaa pyrkiä mahdollisimman kauas saasteisesta kaupunki-ilmasta. Ihon lisäksi keuhkot nauttivat puhtaasta ilmasta, ja tottakai rentoutuminenkin tapahtuu paljon helpommin, kun voi hengittää syvään ilman, että melkein näkee harmahtavan saastepilven soljuvan keuhkoihinsa sisäänhengityksen mukana. Hyi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Hieronta. Ihmiset hierovat ja käyvät hierotuttamassa vartaloaan, mutta miksi emme panosta samalla tavalla kasvoihimme? Jokainen kampaajalla käynyt tietää, miten ihanalta tuntuu, kun kampaaja hieroo päänahkaa ja samalla poistaa siitä turhaa kireyttä (ihan sielusta asti). Kokeilepa joskus hieroa vaikkapa ohimoitasi tai nenänvarttasi heti kulmakarvojesi alapuolella. Ai että, tekee hyvää! Hieronta tehostaa verenkiertoa, mikä vaikuttaa suoraan siihen, miltä iho näyttää ja samalla myös tuntuu.

10. Kunnon yöunet. Hanki pimennysverhot, viilennä huone, siirrä kaikki elektroniikka muualle, käytä makuuhuonetta vain nukkumiseen, pue kasvoillesi unimaski ja muita vinkkejä riittää pilvin pimein, mutta niiden luetteleminen ulkoa ei auta, jos neuvoja ei noudata. Kunnon yöunet ovat panostamisen arvoiset, ja tiedän puhuvani monen naisen puolesta, kun vinkkaan antamaan vaimolle, tyttärelle, siskolle tai muuta kautta tutulle äidille kunnon yöunet äitienpäivälahjaksi tulevana sunnuntaina. Ihan vaan näin aiheen vierestä ja tietysti se oma lehmä syvällä ojassa! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA