“Juna Toijalaan, jos persaus kestää!” Vai oliko se “meno”? Joka tapauksessa junalta on nyt autoiltu mummolaan ja rentouttava viikonloppu voi alkaa. Poikkesimme matkalla ruokakaupassa. Siinä hevitunnelmissa eli hedelmä- ja vihannesosastoa kierrellessäni osui eteeni pöydällinen lehtikaalia. Häpeäkseni tunnustan, etten ollut koskaan maistanut tuota kaalilajia, vaikka siitä kuulemma saa tehtyä uunissa hyviä sipsejä. En olisi nytkään napannut kaalipussia ostoskoriin, mutta joku ovela ryökäle oli printannut hyllyn eteen nipun reseptejä, joissa oli käytetty kyseistä raaka-ainetta. Jos joku ei vielä ole huomannut, että olen mainonnan orja aivan joka mielessä, tehtäköön se nyt selväksi. Meillä syötiin nimittäin äsken lehtikaalivokkia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikaalivokki

7 dl lehtikaalisuikaleita

1 suippopaprika

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 hienonnettu chili

1 dl pähkinöitä

0,5 dl rusinoita

3 rkl öljyä

2 rkl soijaa

1 rkl hunajaa

300 g broilerin filesuikaleita

Chili ja sipulisilput kuullotetaan öljyssä. Lisätään kana ja ruskistetaan se. Sekaan kaali, paprika, pähkinät ja rusinat. Kuumennetaan siihen asti, että vokki saa hieman väriä. Maustetaan soijalla ja hunajalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän versiossamme chili ja valkosipuli jätettiin kokonaan pois. Muuntelimme ohjetta myös niin, että lisukkeeksi keiteltyjä täysjyvänuudeleita ei lopulta tarjoiltukaan erikseen, vaan ne jätettiin hieman koviksi ja sekoitettiin kypsennyksen loppuvaiheessa vokkiin. Soijaa lorauteltiin vähän ylimääräistä, sillä nuudelit laimensivat vokin suolaisuutta. Kaupasta tarttui mukaan myös kukkakimppu keittiötä piristämään, eikö olekin kaunis? Me jatkamme nyt mummolalomailua. Kokeilkaahan viikonloppuna lehtikaaliruokia! :)