Kun on nukkunut edellisenä yönä vain muutaman tunnin kestäneen unijakson ja senkin suhteellisen huonosti, peilistä saattaa  hyvinkin aamulla tuijottaa elävä kuollut. Eli zombie. Onneksi Lumene lähetti varoittamatta “vauvalahjaksi” alla olevassa kuvassa näkyvän kompaktin selviytymispakkauksen, joka sisälsi muutamankin kosmeettisen täsmätuotteen väsymyksen (tai oikeastaan sen merkkien) selättämiseen. Hormonihuuruissani onnistuin liikuttumaan jo tästä pelkästä ajatuksesta lähettää tuoreelle äidille hemottelupaketti, mutta käsinkirjoitettu onnitteluviestihän avasi sitten kyynelhanat lopullisesti. Koska tämä yliherkkyys laimenee? Harmi, ettei siitä pääse eroon jollakin täsmätuotteella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paketin tärkeimmät tuotteet ovat BB-voide, valokynä ja kirkkaanpunainen huulipunakynä. Jo ohuella kerroksella BB-voidetta ihon väri tasoittuu ja tummat silmänalukset vaalenevat hieman. Silmäpusseja voi häivyttää lisää joko valokynällä tai voiteella, joka on erityisesti kehitetty silmänaluksille. Itse olen enemmän valokynätyttöjä, sillä tuolla kynällä hoituu samalla myös poskipäiden ja kulmaluun korostaminen. Kosteuttavat vartalotuotteet taas ovat omiaan näille helteille, kun suihkussa tulee käytyä useamman kerran päivässä ja iho meinaa hilseillä pois. Pesen käsiäkin nykyään pari kertaa tunnissa saippualla eikä ihoni ole ollut koskaan näin kuiva. Vartalovoide sopii koko kropalle, mutta tuota vartalovoita käytän enemmänkin täsmätuotteena mm. raskausarpiin ja juurikin niihin kuiviin käsiini.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvänä vinkkinä tähän loppuun todettakoon muuten sekin, että jos aikaa on aamulla vain yksin punainen minuutti, silmämeikin voi skipata kokonaan tai jättää sen vain yhteen kerrokseen ripsiväriä. Tällaisissa tapauksissa ne kivoimmat aurinkolasit ovat varsin hyvä ratkaisu pirteään yleisilmeeseen. Samaisilla aurinkolaseilla on varsin kätevä piilottaa silmäpussitkin, jos meikkipussi on liian kaukana tai muuten vaan laiskottaa. ;)

(aurinkolasit saatu)