Kaksi siivouspäivää, raivokasta ravaamista kaupungilla ja päivä IKEA-tavaratalossa muutaman vuorokauden sisään olivat liikaa elimistölleni. Heräsin viime yönä sellaiseen kurkkukipuun, että pelkäsin hetken tukehtuvani. Nyt olen maannut aamun ja päivän sängyssä sanomatta sanaakaan ja kommunikoinut mieheni kanssa sähköpostitse sekä chatin kautta. Viittominen ei ihan toiminut, joten siitä luovuttiin heti alkuunsa. Niinä hetkinä, kun ei huvita nukkua hikilammikossa, mietiskelin hieman ihan haavetasolla, miten tahtoisin tätä asuntoa sisustaa. Makuuhuone on nyt kunnossa, joten seuraavaksi voisi stressata olohuoneesta. Ette muuten usko, miten onnellinen mies on, kun en väitä mihinkään vastaan, vaan olen hiljainen ja tottelevainen kerrankin.

Mutta siihen sisustukseen. Koska en omista laajakulmaobjektiivia ja olohuone on hyvin hankala kuvata, keskityn sisustusongelmiin ihan vaan väritasolla. Olohuoneen isoin rajoittava tekijä eli ns. ongelma on punasävyinen tiiliseinä, jota pitäisi joko korostaa tai hieman häivyttää. Keräsin kolme eri värimaailmaa, joilla voisin harkita sisustuksen toteuttavani. Tuotteet etsin nopeasti ja ne eivät todellakaan ole kaikki budjettiini sopivia. Niistä saa vaan paremmin mielikuvaa siitä, mitä olohuoneeseen voisi hankkia. Televisiokin pitäisi siirtää sinne, joten jonkinlainen lipastokin olisi tarpeen, mutta en löytänyt oikein kivoja sellaisia. Niinpä keskityin sohviin, mattoihin ja pienempiin sisustustarvikkeisiin. Inspiraatiokuviani voi selailla täällä.

VÄRITRIO:

keltainen, valkoinen, harmaa

tiiliseinä1

Harmaa sohva olisi väriltään mukavan armelias. Vielä, kun sen pinta olisi sen verran elävää kuosia tai materiaalia, ettei jokainen tahra näkyisi ulko-ovelle asti, voisin jopa väittää harmaan sohvan olevan järkevä ratkaisu lapsiperheeseen. Murrettua keltaista olen himoinnut kuukausitolkulla ja huomattuani, että se sopisi kivasti punasävyiseen tiiliseinään, innostuin vain lisää. Raikkautta kokonaisuuteen toisi valkoinen, jota en tahdo kotiini kuitenkaan liikaa. Esimerkkituotteina kollaasissa keltasävyinen Pandora-matto, harmaa divaanisohva, vaaleat printtityynyt, vaalea lehtiteline ja harmaansävyinen lasipullo.

VÄRITRIO:

oranssi, musta, kerma

tiiliseinä2

Musta nahkasohva olisi suhteellisen helppo pitää puhtaana ja se muuttaisi luultavasti asunnosta toiseen ilman stressiä siitä, sopiiko se seuraavaan sisustukseen. Vaalea matto pehmentäisi hieman kokonaisilmettä, kun taas kirkas oranssi piristäisi olohuonetta. Värejä rakastavana ihmisenä en tahdo ihan mustalla, vaalealla ja harmaalla toteutettua sisustusta. Hauska lamppu ja seinäkoriste toisivat hymyn kyläilijöiden huulille. Esimerkkituotteina kollaasissa musta peuranpää, oranssit koristetyynyt, musta nahkasohva, pyöreä matto ja musta valaisin.

VÄRITRIO:

musta, kupari, valkoinen

tiiliseinä3

Onhan se vaalea sohva riski, mutta mielettömän kaunis sellainen. Villi matto estäisi sisustusta olemasta liian tylsä ja yksinkertainen. Leikkisä valokirjan ja aivan helvetin kallis tuhottoman kaunis lamppu taas pitäisivät huolta, ettei yleiskuva olohuoneesta olisi liian harmoninen ja tasapaksu. Esimerkkituotteina kollaasissa valkoinen sohva, valokirjain, mustavalkoinen seepramatto ja  kuparinvärinen jättivalaisin.

(tuotekuvat valmistajilta, tiiliseinä täältä)