Pimeä talvi on bloggaajan painajainen, kun luonnonvaloa riittää asukuvia varten vain noin kolmeksi tunniksi päivässä.

Aurinkoinen päivä on kyllä kaunis, mutta vähän huono kuvaamiseen, kun pitäisi kikkailla täytesalamalla.

Salama, äh. Mitä sillä oikeastaan edes tekee? Rumia kuvia?

Iina-2 kopio

Siinäpä muutamia viime vuosina päässäni pyörineitä ajatuksiani kiinteän tai irtosalaman kanssa valokuvaamisesta. Blogien alkuaikoina kuvasin pienellä pokkarillani lähes aina salamalla, mutta lukijakunta alkoi nopeasti neuvoa, kuinka kannattaisi mieluummin kuvata luonnovalossa rumien varjojen ja heijastusten minimoimiseksi. Otin vinkistä vaarin ja tein jatkossa niin. Nurina kuvista väheni huomattavasti ja oma silmä tottui siihen, että luonnonvalo on parasta maailmassa. Mieluiten vielä mahdollisimman sinisenä, sillä keltaiseen taittava valo joutui samalle ällötyslistalle salamakuvien kanssa.

Nyt alan kuitenkin oppia salamasta ja valokuvaamisesta uusia asioita. Monet asiat ovat makuasioita. Se, että käyttää salamaa, ei tarkoita, että se pitäisi väläyttää täysillä päin kasvoja suoraan edestä. Salamavalon voi heijastaa erilaisten pintojen kautta, sitä voi pehmentää ja sen kanssa voi kikkailla vaikka mitä. Tämä kaikki iskostui mieleeni sunnuntaina, kun vietimme mieheni kanssa sairaslomapäivää pariskuntailtaa yhteisen ystävämme eli järjestelmäkameran seurassa. Mies päätti todistaa minulle, että salamallakin saa kuvia, jotka voivat olla mielettömiä. Ehdin vihdoin saada laukkukuvat Lumin kuvakilpailuun ja myönnän – nämä ovat kivoimmat kuvat minusta todella, todella pitkään aikaan! Kyllä se salama vaan on hauska kaveri, kun siihen vähän tutustuu.

 Iina-4 kopioIina-5 kopioIina-9 kopioIina-kisakuva-2 kopio

Tuosta Facebookissa pidettävästä laukkukilpailusta vielä sen verran, että me bloggaajat kilpailemme huhtikuun alkuun asti omien kevätlaukkumalliston suosikkilaukkujemme kanssa siitä, kenen Lumi-tyyli on äänestäjien mielestä se kaikkein paras. Laukkua ei valitettavasti saa pitää itsellään kuin äänestyksen voittanut bloggaaja. Porkkanana äänestäjienkin kesken arvotaan laukku kevätmallistosta, joten omasta suosikkikuvastaan tai suosikkikuvistaan kannattaa kyllä käydä tykkäämässä, jos Lumi on laukkumerkkinä yhtään sydäntä lähellä. Ehkä jo tiesittekin, että minulla ainakin on. Kisakuvakseni valitsin tuon alla olevan otoksen, koska se erosi tunnelmaltaan jotenkin kivasti rauhallisemmista kuvavaihtoehdoista.

Iina-kisakuva-1 kopio

Omaa suosikkikuvaansa pääsee äänestämään ja äänestäjien kesken arvottavaa Lumin kevätlaukkua saalistamaan TÄSTÄ LINKISTÄ! :)