OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tykkää yhtään kierrellä vaatekauppoja enkä varsinkaan ostoskeskuksia. Henkareilta tippuneet, meikkivoiteeseen tahriintuneet vaatteet lähinnä ärsyttävät kaupoissa, mutta joskus vastaan tulee positiivisia poikkeuksiakin. Olin kuukausia sitten vähän vahingossa käymässä Myyrmannin Cubuksessa ja seuralaiseni etsiessä omia vaatesuosikkejaan minä iskin harhailevat silmäni punaiseen pelipaitaan. Paita vainosi minua koko kuvausvierailumme ajan, joten päätin sovittaa sitä, jotta voisin todeta sen epäsopivaksi. Sovitus johti kuitenkin ostopäätökseen, sillä paita tuntui heti omalta sekä malliltaan että väritykseltään.

Olen ainakin tuhat kertaa päättänyt, etten sovita kaupoissa yhtään mitään, koska silloin joudun todennäköisesti ostamaan vaatteen, mutta taas tässä kävi näin. Olisinpa törmännyt paitaan vasta luettuani tämän kirjan, niin se olisi ehkä jäänyt ostamatta. Kirja muutti ajatusmaailmaani kyllä kumman nopeasti, sillä heti sen luettuani lopetin useammankin vaateyhteistyön, koska en vaan tarvitse vaatteita niin paljon kuin mitä niitä saisin. Muuton yhteydessä karsin turhia vaatteita ja kenkiä lisää pois enkä tahdo pilata tätä suunnitelmaa niin, että kun kaappiin tulee vihdoin tilaa, postista virtaa kilotolkulla rättejä tilalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

paita – BikBok

housut – H&M

kengät – Aldo

Kuvailin tämän asun, kun tajusin, että jääkaappi on niin tyhjä, että kauppaan on pakko lähteä. En sitten kehdannut kipaista sinne pyjamassa, joten nappasin lattialta vaatekaapista lähimmän vaatekasan ylleni ja peittelin hieman väsymyksen merkkejä kasvoiltani. Viime viikolla saatu maili siitä, miten pelottavan väsyneeltä kauppareissulla bongattuna näytin, jäi ilmeisesti jonkin verran kummittelemaan mieleeni. Väsynythän minä olenkin, mutta en tarvitse siitä muistutusta, kun sen kuitenkin tuntee koko ajan. Ehkä kevät tuo pelastuksen tähän tilanteeseen, ja kohta pitkät yöunet ja stressittömämpi olo kuuluvat jälleen osaksi arkeani. Toivotaan niin. Kauppakengiksi vaihdoin prätkäbootsit, mutta punaisia korkkareita oli pakko sovitella, kun kevättä on jo niin ikävä. Kyllä se sieltä taas tulee, viime viikolla pärjäsi jo avokkaissa ulkona!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten aiheesta kolmanteen. Jos joku ei vielä ole kokeillut nuudelisalaattia, tehkää se nyt! Salaatti vaan paranee kerta kerralta ja käännyttää yleensä vannoutuneetkin lihansyöjät faneikseen. Varsinkin, jos salaatin sekaan ripottelee juuri ennen tarjoilua suolattuja cashew-pähkinöitä. Tällä kertaa testasin lisätä salaattiin myös ananasta ja vaihdon samalla pakon edessä täysjyvänuudelit riisinuudeleihin. Vaihtelu kyllä virkistää. Kannatti pitää aikanaan tofuteemaviikko ja löytää sen aikana uusi suosikkiruoka. :)