Lauantai-iltana, luettuani jonkun tuntemattoman ihmisen näppämistöltä lähetetyistä kommenteista mm. olevani ylipainoinen ja ilkeä ihmisille, jotka “vain kertovat mielipiteensä minusta”, päätin laittaa pisteen tälle anonyymien päänaukomiskierteelle. Samalla, kun tein päätöksen jatkossa deletoida tahallisesti ilkeilykommentteja jättäneet ihmiset blogistani, sain idean kallistaa vaakaa reilulla kädellä toiseen suuntaan kiittämällä spontaanisti pitkästä aikaa kommentoijaa, joka on tuottanut minulle viime aikoina hyvää mieltä. Vaikka blogiarvontoja on edelleen kiva järjestää, vielä kivempi on kiittää ihmisiä, jotka eivät kiitoksia osaa yhtään odottaa. Siinä, missä kommenttisuodatin ei päästä enää jatkossa läpi kuin asiallisia kommentteja, samainen suodatin kiinnittää entistä enemmän huomiota järkeviin ihmisiin.

Jos pieniin lapsiin tehoaa hyvän käytöksen vahvistaminen huonosta käytöksestä rankaisemisen sijaan, täytyy sen tällä logiikalla toimia myös niihin ihmisiin, joiden kyky asettua toisen ihmisen asemaan on jokseenkin pienen lapsen tai kivenmurikan tasolla. Tästä syystä sunnuntain kunniaksi kommentoija nimimerkin JennL takana voisi kurkistaa sähköpostinsa ja vastata osoitetiedoillaan sähköpostitiedusteluuni. Hänen luoksensa olisi lähdössä pieni kiitos, joka sisältää käyttöä vaille jääneiden tuotenäytteiden kokoelmastani Lumenen ripsivärit, yö- ja päivävoiteen matkakoossa sekä silmämeikinpoistoaineen. Näiden lisäksi kiitokseen kuuluu pari Glitterin hopeisia rusettikorvakoruja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Designpassi-arvonnassa voitti lopulta nimimerkki ansu. Myös hän voisi kurkistaa sähköpostinsa, jotta saadaan palkinto matkaan. Onnea voitosta!