Sain hieman vahingossa tehtäväkseni miettiä muutaman syyn, miksi minusta on ihana olla nainen. Ystäväni tarvitsi materiaalia videomontaasiinsa ja siinä minä istuin kameran edessä tuijottamassa otsa rypyssä tyhjyyteen. No, miksi on niin ihana olla nainen? Söpön videopätkän sijaan päädyin ensin pohtimaan aihetta yhden postauksen verran kieli poskella ja hiilihanko huumorintajuttomien ihmisten persuksien läheisyydessä heiluen. Pahoittelut siis jo etukäteen, mutta en malta hillitä itseäni ja ei kai sitä tarvitsekaan. Kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naisena olemisessa ei ole ihanaa ainakaan se, että monissa fyysistä voimaa vaativissa hommissa tulee katsotuksi nenänvartta pitkin. Ihanaa ei ole sekään, että älyä vaativissa tehtävissä joku naureskelee vieressä. Ei ole ihanaa joutua huutelun kohteeksi pukeutuessaan lempikesämekkoonsa (ei vähäpukeisille miehillekään huudella kaduilla) eikä tytötellyksi, kun esittää asiaansa itseään vanhemmalle mieshenkilölle. Siinä, että tuntee koko ajan olevansa toista ihmisryhmää alempana ei vaan ole mitään ihanaa. Tiedättekö, mikä tästä tekee kuitenkin vielä pahempaa? Toiset naiset.

Se, että miehet väheksyvät naisia tietyissä asioissa, on väärin, mutta miksi meidän naisten pitää vielä mollata toisiamme? Emmekö me voisi puolustaa toisiamme siinä, missä miehetkin seisovat yhtenä rintamana? Seuraavan kerran, kun joku kouraisee ystävääsi takamuksesta, voisit läppäistä kouraisijaa sen sijaan, että miettisit ystävän kerjänneen ahdistelua lyhyellä helmalla. Seuraavan kerran, kun työpaikallasi joku heittää hauskan vitsin siitä, miten naiset voisivat jättää oikeat työt miehille ja keskittyä kahvinkeittoon, voisit vitsille nauramisen sijaan kysyä tältä herralta, millähän perusteilla hän väitteensä esittää. Seuraavan kerran, kun mielessäsi käväisee sana “minä”, mieti hetki, mitä kaikkea voisimme saavuttaa, jos se sana olisikin “me”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En halunnut jättää bloggaajaystävääni pulaan vaan päätin kuvata hänelle lupaamani videon vaikka väkisin. Lopulta keksin yhden syyn, miksi on ihana olla nainen. Vaikka tätäkin koetetaan kääntää meitä vastaan, on helpottavaa, että saa olla rauhassa tunteellinen ja herkkä. Ei ole reilua, että itkevä mies on nössö ja hänelle pyöritellään silmiä. Vaikka tunnen harmitusta tunteellisten miesten puolesta, olen samalla onnellinen, että minun sukupuolellani on jonkinlainen oikeus vahvoihin tunteisiin. Vaikka tätä ominaisuutta tosiaan välillä käytetäänkin aseensa meitä naisia vastaan. Ylipäätään olisi hyvä opetella eroon stereotypioista, jotka usuttavat ihmisiä toisiaan vastaan, vaikka ihmiskunnan kannattaisi varsinkin tällaisina aikoina pitää enemmänkin yhtä.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta tästä postauksesta jäisi muutakin mieleen kuin hiema katkera jälkimaku, paljastan teille jotakin hassua. Suurin kateuteni miehiä kohtaan paljastui nimittäin myös tuolla naistenpäivävideolla. Kerroin sen vitsillä, sillä tästä aiheesta puhutaan niin usein baarien vessajonoissa ja kesäisin puistopiknikeillä. On valtavan epäreilua, että miehet ovat nopeampia käymään vessassa, mistä seuraa se, ettei miestenhuoneisiin ole juuri koskaan jonoja, ja (mikä vielä epäreilumpaa) se, miehet voivat hoitaa vessa-asiansa puskan uumenissa ihan hetkessä ilman riskiä omaan pissalätäkköön kaatumisesta tai intiimialueiden vilauttamisesta tuntemattomille. Pissataanko siis tasa-arvon nimissä tänä yllättävän keväisenä lauantaina lähimpään puistoon, tytöt? :D