Piipahdin eilen töiden jälkeen uuden kuvataidenäyttelyn avajaisissa kuvatakseni sieltä jutun blogiini sekä joulukalenteriimme. Re:fashion-portaalimme on tänään ensimmäistä päivää auki olevan Daydreamers-näyttelyn ylpeä yhteistyökumppani, mutta olisin toki muutenkin käynyt näyttelyn katsomassa. Muoti ja kuvataide sulautuvat yhdeksi kuvataitelija Landys Roimolan sekä henkilökohtaisen vaatejumalani eli vaatesuunnittelija Mert Otsamon yhteisnäyttelyssä, joka on nähtävillä tästä päivästä alkaen melkein tammikuun puoliväliin asti Design Forum Showroomissa Helsingissä. Tarkemmat aukioloajat löytää ihan postauksen lopusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiersin ensin näyttelyn läpi ja selvitin vasta sitten sen teeman. Taiteesta on mukavampi nautiskella, kun ei anna liikojen ennakkotietojen vaikuttaa kokemukseen. Myöhemmin voi sitten vertailla, kuinka hyvin omat tuntemukset vastasivat niitä, joita taiteen oli tarkoitus katsojassa herättää. Ensituntemukseni Daydreamers-näyttelystä kietoutuivat paljolti sen ympärille, miten kauniita värejä ja materiaaleja näyttelystä löytyi. Nukkejen asettelukin oli mieleeni, sillä niille kaikille oli jätetty tarpeeksi tilaa. Vasta itsenäisen kierroksen jälkeen aloin keskittyä teosten yksityiskohtiin. Nuket olivat kaikki erilaisia luonteiltaan ja ne ovat yllätyksekseni myös kaikki kaupan. Vaikutuin kekseliäistä materiaaleista ja erityisesti siitä, kuinka puhuttelevia teokset olivat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tutkiskeltuani näyttelyn läpi, jututin kiinnostuneena hieman Mertiä ja Landysta. Näyttelyn sielu ja suuri teema on siirtymävaihe unista materiaaliin ja kehoon. Yhteistyönä luodut nukkehahmot pyrkivät siirtymään toiseen maailmaan ja jokaisen hahmon kohdalla voi astia, onko kurkotus kohti toista maailmaa kevyttä vaiko vaikeampaa. Joidenkin hahmojen kohdalla se on jopa tuskaista. Näyttely kuvaa hyvin teemaa, jonka ympärille se on rakennettu ja sen teoksissa näkyvät kummankin taiteilijan vahvuudet. Nuket ja niiden personoinnin hoiti Landys, Mertin rooli taas oli täydentää jokaisen nuken tarina pukemalla nukke sen persoonaan sopivalla tavalla. Apuna tässä on käytetty mm. höyheniä ja jopa tulta.

Jos kiinnostuit Daydreamers-näyttelystä, sitä voi käydä ihailemassa vaikka jo tänään Erottajankadulla. Jos aikataulu ei anna periksi lähteä näyttelyyn heti, lue odotellessa suunnittelijoiden esittelyt ja näyttelyn tarkat aukioloajat joulukalenterimme 19. luukusta TÄÄLTÄ! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

DAYDREAMERS

19.12.2013 – 11.1.2014

Design Forum Showroom

Helsinki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA