Oli muistaakseni ihan tavallinen päivä. Tarkoitus oli ehkä käydä lukemassa uusin Akaan Seutu tai vain kertomassa, että kaikki on normaalisti ja hyvää kuuluu edelleen. Joka tapauksessa yllätyin, kun kammarista käveli eteiseen mummo, jonka harmaat hiukset eivät olleet enää alkuunkaan harmaat. Ne olivat hempeän vaaleanpunaiset. Mummi oli ajatellut kokeilla hiuksiinsa hennaväriä, mutta luonnollisen mahonginruskean sijaan harmaisiin hiuksiin olivat tarttuneet tasan ne punaiset pigmentit. Tämä tarina muistui mieleeni, kun katselin peilistä omia vaaleanpunaisia hattarahiuksiani. Hetken muisteltuani tartuin siveltimeen ja maalasin varmoin vedoin vaaleanpunaisen värin piiloon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAoranssit korkokengätOLYMPUS DIGITAL CAMERA  

Äiti oli tyytyväinen, kun tytär palasi jälleen tummaveriköksi. Niin taisi olla tytärkin. Olo on jotenkin kotoisa ja turvallinen. Jotakin kertoo kai sekin, että juuri kukaan perheestäni ja sukulaisistani ei ole tajunnut hiusteni muuttunutta väriä. Aivan kuin jokin uusi vaate voi olla niin kantajansa näköinen, ettei sitä tajua edes epäillä uudeksi. Se vaan näyttää siltä, että se olisi asunut uuden omistajansa vaatekaapissa jo vuosikausia. Tummemmilla hiuksilla ei ole enää niin lempeä olo, vaan välillä tunnen jopa näyttäväni ilkeältä ja kovalta. On ollut ikävä huomata, miten blondeja oikeasti stereotypioiden mukaisesti pidetään jonkintasoisina ilmapäinä aivan vain hiustenvärin perusteella. Tämä henkinen blondi sai sellaisesta lyttäämisestä nyt tarpeekseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

tuubitoppi – H&M

paita – H&M

takki – Vero Moda

farkut – Noisy May (saatu*)

kengät – Bianco (saatu)

Oli mukava huomata aamulla, että vaatekaappi on jälleen kokonaan käytössäni. Vaaleanpunainen hiusväri rajoitti värien käyttämistä aika paljon ja nyt se rajoitus on poissa. Vaikka en tänään väreillä hullutellutkaan, vapaus tutntuu hyvältä. Olen jälleen oma itseni eikä peiliinkatsominen ärsytä sen pahemmin. Ainoa asia, josta en ulkonäössäni tällä hetkellä pidä, ovat edelleen nuo kiukuttelevat kulmakarvani. Ne ovat niin raskaat, etteivät ne pysy siinä, missä pitäisi ja kaikki lähikuvat kasvoistani ovat epäonnistuneita. Voisivatko ne kulmat vaan kiltisti pysyä paikallaan koko päivän niin, ettei niitä tarvitse koko ajan liimailla jollakin hiuslakalla kuntoon? Pahoittelut angstista, minulla kun on nyt vähän vaikeaa ja kaikki tuntuu kaatuvan niskaan. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA(*affiliate-linkki)