sly-cooper-racoon-thieves-in-time

Varjoissa hiiviskelee varsin epäilyttävä hahmo. Salakavala tyyppi vaikuttaa pesukarhulta, mutta liikkuu kuin ihminen. Se kiipeilee taitavasti putkia pitkin, pomppii nopeasti lipputankoihin ja hiiviskelee kuolemaa pelkäämättä kattojen reunoilla. Myös jännittävä nuorallakävely luonnistuu tältä ketterältä otukselta. Hahmon aikeista en ole aivan selvillä, mutta seuranaan sillä näyttäisi olevan kilpikonna ja vaaleanpunainen virtahepo. Tähän tapaukseen on ehdottomasti tutustuttava tarkemmin.

Ehdin pitkästä aikaa viettää aikaa rakkaan lainapelikonsolini kanssa ja keksin kirjoittaa uudesta pelituttavuudestani teillekin. PlayStationin eräs tunnetuimpia ja pidetyimpiä sankareita pääsi vihdoin paljon odotettuun ensikontaktiin kanssani, kun kokeiluuni lähetettiin Sly Cooper -pelisarjan neljäs (pelikokoelmaa lukuun ottamatta) ja uusin tulokas eli Thieves in Time -peli. Peli tulee huomenna aamulla myyntiin sekä PS3– että PS Vita -pelikonsolille. Suosikkipelikyselyssä blogissani viime vuonna Sly keräsi hurjasti ääniä ja päätin jo silloin, että meidän kahden on vielä joskus vietettävä aikaa yhdessä. Paljastan teille heti alkuun muutaman kuvan kera, mikä tässä uudessa pelissä on minusta pelihullun näkökulmasta aivan mieletöntä itse pelin ohella.

Sly Cooper Thieves in Time

Samaa peliä voi aloitella rauhassa kotona PS3-pelikonsolilla…

moumou sly vita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… ja jatkaa sitten samasta kohtaa pilvitallennuksen avulla PS Vitalla vaikka bussissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi Cross-Save -toiminto mahdollistaa saman pelin pelaamisen sekä PS3-pelikonsolilla että PS Vita -käsikonsolilla. Tämän lisäksi pelin PS3-versioon sisältyy mahdollisuus ladata pelin PS Vita -versio veloituksetta PlayStation®Store-verkkokaupasta. Mahtavaa, eikö? Oma Vita-konsolini on saatu aikanaan peliarvosteluja ja -testejä varten Pleikkarin komealta edustajalta virallisen ja ainoan PlayStation-bloggaajan roolini vuoksi. Tällä laitteella on pelastettu kymmeniä tylsiä kotimatkoja. Viime aikoina olen tosin huomannut, etten taida pelata kovin hiljaa, koska vierustoverini mulkoilevat välillä oudosti suuntaani. Se saattaa pienten kiljahdusten lisäksi johtua kyllä siitäkin, että pelihullun äitini tapaan minäkin hypähdän hieman tehostaakseni pelihahmoni hyppyä. Typerää, tiedän!

Sitten niihin pelikokemuksiini, joita varmasti jo tämän höpöttelyn jälkeen odotatte. Tämän rakenteeltaan varsin perinteisen ja ilahduttavan nopeasti opittavan tasohyppelypelin parhaiksi puoliksi koin kiinnostavat pelihahmot ja hyvän juonen, vaikka en vielä pelin loppuun olekaan päässyt. Plussaa tulee siitäkin, että sarjan pelit tuntuvat viihdyttävän hyvin eri ikäisiä ja henkisiä pelaajia. Lisäpisteitä peli saa roimasti, koska muitakin hahmoja kuin vain pelin päähenkilöä voi ohjata. Huonona puolena voisin mainita välillä pelitilanteessa jonnekin puskaan jumittuvan ja pelaamista siten hieman hankaloittavan “kameran”. Paljon on kuitenkin vielä kokematta, tutustumisemme jatkuu siis edelleen. ;)

Sly-logo

(kuvat täältä ja täältä)