Joinakin aamuina aamukahvi maistuu pahalta ilman syytä ja otsa on rypyssä heti herätyskellon soimisesta asti. Suosikkivaatteet ovat hukassa ja puhelinkin tippunut jonnekin saavuttamattomiin sängyn alle. Mitään oikeaa syytä huonoon fiilikseen ei ole. Tällaisessa tapauksessa kyseessä saattaa olla puhdasverinen känkkäränkkäpäivä. Usein virheellisesti luullaan, etteivät aikuiset enää kärsi känkkäränkän vaikutuksesta, mutta todisteita väitteen virheellisyydestä on alkanut ilmaantua. Varsinkin naispuoleiset lajimme edustavat känkkäränkkäilevät välillä. Useimmat meistä vaan naamioivat nämä hieman nolot hetket väsymyksen tai kuukautiskipujen taakse. Aikamoisen ovelaa!

487507_10151427302038955_1216656460_n

Känkkäränkän karkoittamisessa auttavat:

  • puhelu ystävälle. Jossakin vaiheessa puhelua saatat alkaa itsekin hymyillä sille, miten olet kiukustunut suosikkishampoosi loppumisesta aamusuihkun aikana.
  • kävelylenkki raittiissa ilmassa. Tässä täytyy vaan muistaa oikeat varusteet, sillä lenkkareissa lilluva loska saattaa vain pahentaa fiilistä.
  • kivojen tapahtumien muisteleminen valokuvien avulla. Nyt on aika hyödyntää ne kesän festarikuvat, jotka aiheuttavat aina hallitsemattoman naurukohtauksen.
  • lemmikkieläinterapia. Paidan alla vilistävä rotta, sylissä kehräävä kissa tai innokkaasti jaloissa pyörivä koira saavat nopeasti hymyn huulille ja ovathan lemmikkieläimet parhaita kuuntelijoitakin.
  • hyvästä elokuvasta nauttiminen elokuvateatterissa. Kotona sitä keksisi kuitenkin jotakin kiukuteltavaa tai tekemistä, joka olisi muka pakko hoitaa siinä samalla pois alta.

Joskus kuitenkin tuntuu, ettei känkkäränkkä meinaa kadota sitten millään, mutta ei hätää…

734736_10151427301418955_532713293_n

… sillä siihen auttaa nopea ja spontaani hulluttelusessio hyvälle ystävälle kameran edessä! ;)