Eihän noita kannata tuollaiseen riistohintaan ostaa!

Miksei voi vaan lainata kirjoja, onko ne pakko saada itselle?

Luet sen kerran ja se jää kaappiin pölyttymään, kun muistat tarinan vielä seuraavat pari vuotta.

Etkö vaan voi istua siellä junassa tekemättä mitään?

Olisit voinut odottaa vielä ja ostaa kirjan sitten eurolla kirpparilta.

Etkö vaan voi istua siellä junassa tekemättä mitään?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostan lähes poikkeuksetta junamatkalle pokkarin seurakseni. Naistenlehden parissa saan kulumaan maksimissaan tunnin, vaikka lukisin sen kannesta kanteen, joten olen todennut, että tarvitsen viihdykkeekseni kirjoja. Ostamani kirjat jäivät tosiaan ennen nurkkiin lojumaan, kunnes keksin, ettei sen tarvitse mennä niin. Niin syntyi kirjojen kiertokulku.

Äitini lukee kaikki kirjat, jotka hänelle tuon. Hän puolestaan antaa kirjat työkaverilleen, joka kärsii vakavasta sairaudesta ja viettää siksi paljon aikaa lepäillen. Äitini työkaverin tytär saa kirjat äidiltään, lukee ne itse, ja vie sitten työpaikalleen sairaalaan työntekijöiden iloksi. Seuraavaksi kirjat päätyvät sairaalan potilaiden iloksi. Ne kirjat, jotka eivät päädy äidin kollegalle, päätyvät äitini työpaikalla eli myös sairaalaan. Sielläkin niitä lukevat sekä työntekijät että potilaat. Joka tapauksessa siis pokkarini tuottavat hyvää mieltä monille ihmisille. Tuota kuvien kirjasarjan viimeistä osaa on kuulemma odoteltu osastolle niin paljon, että muutama osti jo kirjan itse.

moumou lukee

Hyväntekeväisyyttä pitäisi kuulemma harjoittaa siksi, että muille tulee hyvä olo. Ja himputti! Mitähän pahaa siinäkin nyt muka on, että itselle tulee hyvä fiilis, kun miettii, kuinka moni muu ihminen tulee nauttimaan samasta kirjasta meikäläisen jälkeen? Tai moniko ihminen ruokitaaln sillä kuukausilahjoituksella, joka tililtä veloitetaan? Eiköhän se kuitenkin ole edelleen pääasia, että ylipäätään miettii muita ihmisiä ja saat muut miettimään, mitä toisten eteen voisi tehdä. Koviten muita tuntuvat arvostelevan aina ne, jotka eivät tee itse mitään muita ihmisiä hyödyttävää, vaan keskittyvät kaivelemaan omaa napaa. Senkin ajan voisi käyttää paremmin. Vaikka kirjojen parissa. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA