Bulevardilla sijaitseva Missoni Home -myymälä kiinnittää huomioni aina värikkäällä ilmeellään, kun menen sen ohi. Sisällä olen vieraillut vain muutaman kerran, mutta molemmilla kerroilla olen ihastunut palavasti johonkin tuotteeseen. Viimeksi iskin silmäni mattoon, joka jäikin kaivelemaan sitten hieman pahemmin. Edullisiahan Missoni-matot eivät varsinkaan vanhaan muoviseen IKEA-mattooni verrattuna ole, mutta materiaalit ja käsinsolmiminen nostavat aina hintaa mattoasioissa. Päätin, että mattoon, joka tulee muuttamaan mukanani vielä monia kertoja ja joka parhaimmillaan jää lapsilleni perinnöksi, voi hyvin sijoittaa rahaa, jos se ei aja ihmistä vararikkoon. Kun alennusmyynnit sitten alkoivat ja maton hinnasta putosi puolet pois, minä iskin kynteni himoitsemaani mattoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Missonin klassinen siksak-kuosi onkin mielestäni ihana, päädyin mattovalinnassani hieman erilaiseen mattoon. Raidallinen, mutta yllättävän rauhallinen Nandura-villamatto on kooltaa 240 x 170 senttiä ja aikalailla isoin matto, joka asuntoni pohjaratkaisuun edes sopii. Matto ei kuitenkaan jäänyt asuntoni ainoaksi uudeksi tulokkaaksi. Ennen ostopäätöstä olin muuttanut asuntoni fiilistä murrettuja värejä sillä Indiska antoi minun valita sisustustuotteistaan suosikkini käyttöön. Valitsin värikkään torkkupeiton, jolla kompensoin kaipuutani Missonin väreihin. Eräs ystävistäni innostuikin jo villasekoitepeitosta, sillä se kuulemma näytti erehdyttävästi siltä, että olin käynyt ostamassa sen Missoni Homesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukaani showroomilta lähtivät myös torkkupeittoon soivat Zaza-sisustustyynyt kolmessa eri värissä sekä ihastuttava hapsuvalaisin. Ikkunalaudalleni sain vielä kolmihaaraisen kynttilänjalan, johon kävin ostamassa muihin sisustusväreihin sointuvat kynttilät Kampin Indiskasta. Valkoisen lipastoni päälle olen kerännyt hieman erilaisia kynttilänjalkoja ja lasisen tuikkualustan. Niiden kanssa viihtyy turkoosi buddha, joka on sekin aikanaan saatu Indiskalta. Läpinäkyvät tuikkylyhdyt ovat IKEAsta ja turkoosi taas Iittalan Aalto-sarjaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä hetkellä yksiössäni vallitsee siis hieman etninen, murrettuja sävyjä toistava sisustus. Asuntoni pohja on makuuni aivan liian valkoinen, joten halusin esille paljon värejä. Viimeksi turvauduin puhtaisiin perusväreihin, mutta jotenkin silmäni kaipasivat nyt vaihtelua rauhallisemman kokonaisuuden muodossa. Mikään edustuskoti tämä ei tulee koskaan olemaan, vaan pääasia on, että viihdyn itse täällä. Näillä siis mennään kohti kevättä, koska se tuntuu päivä päivältä olevan ihanasti lähempänä. Tokihan paukkupakkaset pääsevät iskemään odottamatta, mutta uskoni kevääseen ei himmene.

Millaisia värimaailmoja ja kuoseja itse suositte tällä hetkellä sisustuksessanne? Vai odotatteko kenties vielä sitä oikeaa asuntoa, joka herättää sisustushimot sisällänne? :)