Parhaat lahjaideat taitavat tupsahtaa mieleen ihan odottamatta. Jos isälleni on hankala ostaa joululahjaa, mummoilleni se on lähes mahdoton tehtävä. Vuodesta toiseen mummot “eivät tarvitse mitään joululahjaksi”, mutta joulukukka, jolla loihditaan hymy mummojen huulille, alkaa olla aika kovin kulutettu juttu. Aionkin tänä vuonna kokeilla kepillä jäätä ja ostin eilen mummoilleni lähes identtiset joululahjat. Ihan vaan siksi, etten vahingossa syrjisi kumpaakaan isoäideistäni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lahjaideaani ja sen syvintä olemusta voi miettiä oikeastaan monelta kannalta. Yhdestä näkökulmasta se edustaa uutta elämää ja uusiokäyttöä, sillä lahjani on kierrätystuote. Toisaalta lahja on myös käytännöllinen, sillä se on tavallaan eräänlainen keittiöväline. Sisustuselementistäkin lahja kyllä menee. Kävin eilen ostamassa Ex Tempore Pop Up Shopista muutamaankin kertaan ihailemani kakkulapiot. Itselleni ostin suoraksi taotusta ruokalusikasta tehdyn kakkulapion “SWEET“-tekstillä, mutta mummot saivat ns. äidinkieltä kunnioittavat “HERKKU“-lapiot. Kakkulapioita voi normaalisti ostaa mm. Palonin liikkeestä ja hintaa näillä oli muistaakseni 17 euroa kappale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vielä puuttuisi se isän lahja ja sitten alkaakin olla pukinkontti aika täynnä. Muiden rakkaideni lahjoja en viitsi pilata kuvaamalla niitä blogiin, mutta ehkä kerron joulun jälkeen, mitä kenellekin hankin. Perheen kaksi sairastajaa saavat ainakin tuhansittain halauksia ja se karvaisempi niistä vielä jotakin rapisevaa lemmikkieläinten omasta nettikaupasta. Purr. ;)