OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin eilen ensitreffeillä. Päädyin treffeille haasteen saattelemana, sillä treffiseuralaisenani oli lautasellinen blinejä ja haasteenani kokeilla, montako pystyisin niitä yhdellä istumalla syömään. Herkutteluaikaa haasteeseen annettiin 2,5 tuntia. Treffipaikkana toimi Ravintola Lasipalatsi, joka ystävällisesti kutsui minut ja Jonnan tutustumaan ilmaiseksi tähän blinihaasteeseen. Olin jotenkin onnistunut välttelemään blinejä tahattomasti koko pienen elämäni ajan, joten kun niitä kutsuttiin syömään, otin kutsun vastaan mielelläni. Tavoitteeni on kokeilla elämäni aikana monenlaisia uusia asioita ja ruokaan liittyvät asiat ovat niitä parhaimpia.

Helsingin keskustan ytimessä sijaitsevassa ravintolassa vietetään tänä vuonna Bliniviikkoja 2.1.-28.3.2013 ja niiden aikana on voimassa hauska blinihaaste. Ennätysmäärän blinejä syönyt henkilö palkitaan 100 euron arvoisella illallislahjakortilla ja suoritukset ovat aikamoisen kovia. Keksimäärin blinejä tilaava asiakas syö kuulemma 2-3 bliniä, mutta syöntiennätys on huimat 13 bliniä. Haasteen pisti alulle keittiömestari Janne Luukko ja tämän vuoden haasteen voi tosiaan katsoa kokonaisuudessaan tuosta yllä olevalta videolta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasipalatsista voi ostaa blinejä herkuteltavaksi yksittäin ja niitä voi nautiskella niin alku- kuin pääruokanakin. Huhujen mukaan suosituin ja tämän haasteen toteuttamiseen sopivin tapa nauttia blinejä on kuitenkin ”syö blinejä niin paljon kuin haluat” – vaihtoehto. Asiakas voi valita bliniensä seuraksi joko kolme (25,50€) tai kuusi lisäkettä (29,50€). Voisin vielä vinkata teille, että sekä blinit että kaikki blinilisukkeet ovat vähälaktoosisia, ja että blinejä saa tilattua myös gluteenittomana. Blinien kanssa täysi-ikäisille suositellaan juomaksi kuohuviiniä, mutta hyvältä se raikas vesikin maistui.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopuksi täytyy varmaankin kertoa, miten ensitreffini blinien kanssa lopulta sujuivat. Lisukkeina meille tarjottiin mm. metsäsieniä, vuohenjuustoa ja venäläiseen tyyliin suolakurkkuja hunajan kera sekä omaa suosikkia katkarapuskagenia. Vaikka blinit olivat herkullisia, en jaksanut syödä niitä kovinkaan montaa. Alkuruuaksi valittu leipä ei ainakaan kasvattanut vatsani tilavuutta. Syöntiennätys jäi rikkoutumatta jopa hieman nololla tavalla. Jo kahden blinin jälkeen avattiin nimittäin farkkujen nappi ja siirryttiin jälkiruokaan. Jääkarpalot kuumalla kinuskikastikkeella kruunasivat aterian.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nyt kaikki te, jotka tahdotte hemmotella makuaistianne blineillä tai venyttää vastanahkaanne, voittekin osallistua herkulliseen arvontaan. Kaikkien, jotka kertovat tämän postauksen kommenttiboksiin osallistumishetkellä voimassa olevan syöntiennätyksen, osallistuvat lahjakortin arvontaan. Lahjakortilla kaksi ihmistä saa nautiskella Ravintola Lasipalatsissa blinejä kuudella täytteellä ja myös ruokajuomalasillinen sisältyy lahjakorttiin. Reaaliaikaisen ennätyksen voi tosiaan tarkistaa Ravintola Lasipalatsin Facebook-sivulta täältä. Arvonta-aikaa on 13.1.2013 kello 20:00 asti.