En voinut paljastaa blogissani perheelleni tai ystävilleni ostettuja lahjoja, mutta voin onneksi esitellä ne näin jälkikäteen. Pikkusiskoni joululahjatoivelista oli lyhyt, mutta haastava. Päätin lopulta ostaa hänen haluamansa mustan kylpytakin, joka oli mainittu jossakin sivulauseessa keskusteluissamme. Tilasin froteisen Calvin Kleinin kylpytakin Helsinkiin ja sulloin sen laukkuuni paketoidakseni sen Kylmäkoskella. Takki oli kuitenkin lopulta tuollaista ihme pehmokangasta kuin kuvassa, joten ihan nappiin tämä lahja ei mennyt. Kompensoin sitä sitten toisella lahjalla, joka ei tosin laatunsa vuoksi tähän kollaasiin päässyt. Takki oli silti kuulemma hyvä lahja. (Varmaan niin.)

Äidilleni ostimme porukalla molemmat Vain elämää -kokoelmalevyt. Niiden lisäksi tilasin äidille vielä oman BagPodin eli sinisen nahkalaukun, jonka tarkoitus on pitää tallessa avaimet, rahapussi ja muut tärkeät käsilaukun asukit. Kun käsilaukkua tahtoo vaihtaa, tavaroita ei tarvitse kaivelle ympäri laukkuja ja sen taskuja siirtääkseen ne toiseen laukkuun, vaan kaikki tärkeä on samassa “nipussa”. Omistan itsekin kyseisen keksinnön ja olen kirjoittanut käsilaukunjärjestäjästä jo aiemminkin.

lahjat1

Miespuolinen ystäväni, joka on joutunut tekemään eteeni vaikka mitä urotöitä ja ansaitsi ehdottomasti ison kiitoksen, ansaitsi minusta Ted Bakerin miehekkään lahjapakkauksen. Pakkaus sisälsi sekä mustan nahkalompakon että ruskean korttikotelon. Koteloon mätsäävän viiksikellon nappasin kassalla mukaani hetken mielijohteesta ja paketoin osaksi lahjaa. Kummitätiäni lahjoin Marimekon Oiva-teekannulla, sen muotoilu vetosi meikäläiseen heti ensisilmäyksellä. Vanha lapsuudenystäväni taas sai itselleen Marimekon Siirtolapuutarha-sarjan teemukin ja pussillisen jouluteetä.

lahjat2Omat lahjanikin olivat kovin mieluisat, vaikka 25-vuotiaan lahjasaalis pieneneekin vuosi vuodelta. Sillä ei tosin ole väliä, sillä yhdessäolon ja rentoutumisen tärkeys voimistuu vain iän myötä. Lahjat ovat kauniita kuusen alla ja niitä on ihana ostaa muille, mutta jotenkin niiden jakamisen jälkeen joulu on virallisesti ohi. Ensi vuonna en taida avata lahjojani ollenkaan ja venytän joulua reilusti tammikuulle asti. ;)