Ehdin nyt viikonloppuna pitkästä aikaa leikkiä Finski-kissan kanssa ja kuvasinpa siitä samalla muutaman videonkin. Vanhempieni luona asustava kissa on siis maatiaiskissa, vaikka sitä usein rotukissaksi epäilläänkin. Luonteeltaan katti on leikkisä ja kujeileva. Se usein houkuttelee ihmisiä leikkimään kanssaan, mutta lähteekin kesken kaiken pois jättäen hölmistyneen ihmisen kontalleen matolle lässyttämään. Voi että, kuinka tuo kissa nauttiikaan muiden pomottamisesta.

Finskin eräs suosikkileikki lelujen noutamisen ja noiden pahvilaatikoiden tuhoamisen ohella on tavaroiden etsiminen maton alta. Yleensä se riehuu ja heittelee kuperkeikkoja kaivaessaan lelujaan esiin, mutta joskus kissa jää vain maton päälle makaamaan. Riippuu ihan fiiliksestä ja siitä, tahtooko se nolata kuvaajan, joka koettaa tallentaa sen temppuja videolle. Nimimerkillä “kokemusta on ja runsaasti kanssa”.

Verhotangon nuppi maton alla…

… kertoo vain ja ainoastaan siitä…

… että Bobi teki jotakin väärin jo joutui korvatuksi! :D

Haaveilen välillä salaa omasta kissasta. Olisi niin kiva, kun olisi aina kotona seuraa. Kissan hankkimisessa on vaan tällä hetkellä niin paljon enemmän huonoja kuin hyviä puolia, etten viitsi edes harkita asiaa tosissani. Elän sen verran spontaania elämää, että tarvitsisin muutamankin kissavahdin, jonka voisi kutsua apuun, jos joutuu lyhyellä varoitusajalla lähtemään jonnekin. Ja eihän meikäläisen asuntoon saa rehellisyyden nimissä edes ottaa kissaa. Että se siitä ajatusleikistä.

Sellaista tuon hulivilin kanssa on elää. Finski on siitä omituinen kissa, että se ei ole yhtään niin hellyydenkipeä kuin aiemmat kissamme. Siksi onkin ihan erityistä, jos luonteeltaan vähän varautunut kissa hyppää aamulla puskemaan ja herättämään, kun se ei ole jokapäiväinen tapa. Matkalla ruokakupille kyllä pusketaan ja jutellaan, mutta muuten tuota ronttia saa harvemmin houkuteltua viereen tai syliin. Tämä on yksi syy lisää, miksi rakastan kissoja. Niiden luottamuksen voittaminen tuntuu paremmalta kuin lottovoitto. :)

Psst! Vielä ehtii osallistua blogini arvontoihin. Nanso-arvonta on auki kello 20:00 asti ja Koskemattomat -elokuva-arvonta peräti kello 23:59 asti.