Olen huomannut vierailevani nykyään Yrjönkadun ja Kalevankadun risteyksessä sijaitsevassa Noir Conceptissa syystä tai toisesta vähintään kerran viikossa. Mittatilausmekkoni suunnitteluvaiheessa tapasimme Mertin kanssa siellä sovitusten ja jutusteluiden merkeissä, koska paikka on Mertille tavallaan “kotikenttää”. Noirin takana on nimittäin Mertin poikaystävä Tom Wennerstrand, joka on suunnitellut paikan aivan alusta lähtien. Tällä hetkellä tiloissa on monipuolinen kauneussalonki sekä viinibaari, mutta tulevaisuudessa paikkaan suunnitellaan myös kahvilapuolta. Sen verran useasti ole paikan kahvikoneeseen tutustunut, että kannatan tätä ideaa ihan täysillä.

Ajattelin nyt hieman esitellä paikkaa teillekin, sillä oma mielikuvani Noirista oli ennen paikkaan tutustumista aika päinvastainen kuin nykyään. Tummanpuhuva viinibaari Vin Vin, joka siis sijaitsee Noirin yhteydessä, saattaa vaikuttaa ulospäin paikalta, jonne mennessä on oltava viimeisen päälle tälläytynyt, äärettömän tyylikäs ja olla vähintäänkin käsisuudelmaväleissä henkilökunnan kanssa. Sisään uskallettuani ja Tomin kanssa juteltuani selvisi, ettei asia ole ollenkaan niin. Noirin salongista haluttiin tehdä paikka, jonne kuka vaan voi poiketa koska vaan hiustenleikkuuta, hierontaa tai vaikkapa samoissa tuloissa toimivan baarin puolella nautiskeltua viinilasillista varten.

Itse vierailin Noirissa viimeksi perjantaina, kun valmistauduin illan juhliin. Olin varannut meikin ja kampauksen suurelta meikkitaiteilijarakkaudeltani Ville Ruuskalta, joka on mm. varsin ansaitusti palkittu Joe Blascon meikkitaiteilijana. Me levottomat sielut tulemme hyvin juttuun ja pääni puunaamiseen käytetyt kaksi tuntia kuluivatkin jälleen kerran kuin siivillä. Sama suosikkiripsiväri ja outo intohimo kylmään kahviin yhdistävät ihmisiä kummasti. Elle Style Awardseihin sain meikin ja kampauksen ilmaiseksi, mutta nyt maksoin ne. Sain tosin pienen alennuksen mainosarvoni vuoksi. Tällainen ehostuspaketti maksaa Noirissa noin 120 euroa, muiden tarjolla olevien hoitojen hinnat voi kurkistaa täältä.

Kerroin Villelle pukeutuvani illalla olkaimettomaan peplum-mekkoon ja ihmissusikenkiin. Meikissäni päätettiin painottaa sekä silmiä että huulia, mutta “pyhän kolminaisuuden säännön” mukaan silloin kulmakarvoja olisi hieman häivytettävä. Innostuin ideasta, sillä yleensä kulmiani nimenomaan korostetaan ja rakastan kokeilla uusia asioita. Olen jotenkin viime aikoina kyllästynyt söpöihin ja kauniisiin juhlatyyleihin, näyttävä ja erikoinen meikki tuntui heti jotenkin kiinnostavammalta vaihtoehdolta. Sillä ei myöskään huku tyttömäisten kiharapilvien massaan niin helposti, jos sellaista sattuu pelkäämään.

Jos siis satutte joskus kävelemään Noirin ohi, astukaa vain rohkeasti sisään ja maistakaa baarissa viinilasillinen, ottakaa pikakorjaus meikillenne tai rentoutukaa vaikka hieronnassa. Nautiskelkaa paikan kauniista sisustuksesta, jonka saavuttamiseksi huonekaluja ja koriste-esineitä on raahattu jopa toiselta puolelta maailmaa. Epämuodostuneiden vesipuhvelien kallot salongissa  ovat aivan yhtä harkittu sisustuselementti kuin paikan huumaava tuoksukin. Parhaimmillaan Noir tarjoaa sielunhoitoa, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän konseptiin. :)

(kuva Henrik Tanabe)