Äiti. Siinä ihminen, jolle tulee läheteltyä tekstiviestejä elämän isojen hetkien keskeltä. Äidille voi soittaa eron jälkeen kylpyhuoneen lattialta tai arvontavoiton selvittyä kaverin sohvalta. Äiti vastaa puhelimeen lähes aina. Tai no, rehellisesti sanottuna äiti soittaa takaisin, koska meillä on outo tapa pistää puhelut äidin piikkiin. Minä soitan hälärin, kun on asiaa, ja äiti soittaa sitten takaisin, kun ehtii. Tämän naurettavan nuukuuden olen perinyt isältäni, kiitos kysymästä. Nyt tämäkin yhteydenpito helpottuu hurjasti, kiitos Indiedaysin ja Soneran yhteistyökampanjan, johon minut haluttiin mukaan. Aloitin tosin kampanjan jo ennen kuin kuulin siitä, sillä kun sain tietää pääseväni kertomaan teille Kamu-palvelusta, olin jo kytkenyt sellaisen itselleni.

Kamu-palvelun ydinajatus on se, että jokaisella on vähintään yksi ihminen, jonka kanssa tekstailusta ja soittelusta puhelinlasku pääasiallisesti kertyy. Näiden ihmisten kanssa kun kytkee Kamu-palvelun päälle (tai ei edes “kanssa”, sillä vastapuolen suostumusta ei tarvita), kuukauden puheluista ja tekstareista kertyy maksimissaan euro puhelinlaskua. Palvelu toimii Soneran ja Tele Finlandin liittymien välillä ja maksimissaan kamuja voi olla jopa kuusi kappaletta. Lisäksi yksi numeroista saa olla jonkin muun operaattorin matkapuhelinliittymä tai kotipuhelinnumero. Palvelulla voi saada siis todella huimat säästöt aikaan. Parasta entisen tekstarihirmun mielestä on kuitenkin se, että vaikka teini-ikäisenä syvästi inhoamani saldoraja olisi umpeutunut, Kamu-palvelu toimii edelleen.

Kamu-palvelun päälle kytkeminen pienensi puhelinlaskuani niin, että saatoin valita käyttööni ihan reilusti pienemmän puhe- ja tekstiviestipaketin, koska yhteydenpito äitiini näkyy puhelinlaskussani enää vain sen “huiman” euron verran. Laskeskelin, että tulen säästämään vuodessa jopa pari sataa euroa tämän keksinnön avulla. Ja jos vaikka joskus tulevaisuudessa joku komea mies uhkaa kasvattaa puhelinlaskuani, aion ovelasti kytkeä hänetkin Kamu-listalleni. Kaikki tämä hoituu näppärästi meiltä soneralaisilta vain kirjautumalla Soneran sivuille ja siellä Kamu-palvelun kytkemällä. Näin yksinkertaista se on!

Jos joku miettii, mikä tuo ihana jättineule ylläni on, niin se on Suomen Huippumalli haussa -sarjan Kamu-kampanjakuvauksista. Jakson making of -videon voi katsoa täällä. Kamu-palvelusta taas voit lukea lisää ja sen voi kytkeä käyttöön tällä sivulla. Kertokaahan nyt tämän postauksen kommenttiboksiin, kenen kanssa ottaisitte kamu-palvelun käyttöön, ja voitte voittaa 4G-nettitikun ja sille 6 kuukaudeksi käyttöaikaa. Osallistumisaikaa on suunnilleen viikko eli 23.10.2012 kello 20:00 asti. :)

(puhelin saatu)