Mimmit myötäpäivään eli Veera, Salla, Nina, Jane ja Jonna.

Sänky täynnä kikattavia naisia ja jääkaappi täynnä (kuohu)viiniä kertovat selkeästi, että jotakin jännittävää on tapahtumassa. Juhlimme viikonloppuna tupaantuliaisiani Helsingissä, vaikka suuri osa omaisuudestani on vieläkin varastoitu jonnekin päin Suomea. Kutsuin pikkuruiseen yksiööni rakkaimpia ystäviäni sekä blogimaailmasta että “oikeasta maailmasta”. On ihana huomata, että haalii alitajuisesti ympärilleen niin samantyylisiä ihmisiä, että ystäväni tulevat toimeen keskenään.

Osaa vieraista en ehtinyt näissä juhlissa tosin edes kuvata, sillä ihmiset saapuivat ja lähtivät hieman eri aikoihin. Tämä tarina tupareistani on siis hieman valheellinen. Se ainoa asia, jota jään Jyväskylästä kaipaamaan eli ystäväni Bepa vältteli kameraa aika tehokkaasti, vaikka oli kyllä menossa mukana. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, vaan lähdetään pienelle tutustumiskierrokselle tupaantuliaisiini.

Illan tuimat emännät saman kadun varrelta.

Makeista makein “booli” koostui Bilar-karkeista sekä Haribolta saaduista vaahtokarkeista.

Tärkeistä tärkein vieras eli pikkusiskoni.

Popparikoneen paluu!

Lahjaruusuja ikkunalaudalla. Kiitos, ihanat!

Suolaista tarjottavaa.

Uusien kenkien ylpeä omistaja.

Herkkusalaatti maistui patongin kanssa.

Päivän asu ja vähän tiukemmat tuliaiset Turusta.

Juhlamekkoni oli tosiaan se puutarhajuhliin hankittu maksimekko, joka sopikin tupareiden tunnelmaan aivan täydellisesti. Olisin tahtonut täyttää koko asunnon kukilla, mutta en sitten muistanut niittää Kylmäkoskelta mukaani kukkaketoa. Tosin ei sellainen olisi edes mahtunut muuttoautoomme. Jossakin vaiheessa iltaa kruunasin kukkaisasuni kuitenkin vielä ruususeppeleellä. Illalla seppeletouhut menivät jopa hieman yli, kun innostuimme leikkimään polttariseuruetta eräässä pikaruokapaikassa. Ei siitä sitten sen enempää! :D

Hukassa ollut blogikollega löytyi vihdoin – toinen kollega järkyttyi!

Tyynymeri.

Tarjolla oli skumppaa ja valkkarisoodaa. Soodat (ja kuskien “limpparit”) sponsoroi SodaStream.

Onnellinen juhlakalu.

Philipsiltä viime vuonna saatu LumiWare-cooleri oli kovassa käytössä koko illan.

Ylioppilaslahjaksi saadut rommidrinkkilasit pääsivät pitkästä aikaa käyttöön.

Yhtenä ohjelmanumerona tupareissa oli jääkaapin koristelu, kun löysin hukassa olleet sanamagneetit, joista voi muodostaa ajatuksia tai jopa runoja. Seuraavana aamuna sainkin lukea aforismeja, joita vieraani olivat minulle taiteilleet. En kehdannut kuvata ovea kokonaisuudessaan, mutta pienen makupalan napsin teille koristelun alkuvaiheessa. Olen sitä mieltä, että tällainen sisäisen lapsen hemmottelu tekee ihmiselle hyvää silloin tällöin.

Itse Jumala koristelee yhteiskuvamagneettimme reunoja.

On se vaan niin taitava!

Järkyttävä sanalöytö hämmensi koko juhlakansan.

Maarit-söpöläinen löysi itsensä.

Jääkapin muututtua astetta taiteellisemmaksi oli aika siirtyä salaatin ja pienen suolaisen parista kunnon herkutteluun. Olin säästänyt saamiani lahjakortteja ja tuotelähetyksiä juurikin tällaiseen tilanteeseen, kun muutkin pääsevät nautiskelemaan kanssani. Ovisummeri soi ja Pingviini-jäätelön lähetti toi tupaantuliaislahjaksi ison kylmäkassillisen jäätelöpurkkeja. Olin valinnut puutarhajuhlateemaani sopivia sorbetti-jäätelöpurkkeja, joita oli sekä vadelmaisina että mansikkaisina tarjolla. Puujalkavitsinä kerrottakoon, että jokaiselle juhlavieraalle oli Oma-purkki. ;)

Jäätelö, joka muuttaa nautiskelijansa keijukaiseksi.

Omasta jäätelöpurkista riittää isompaankin himoon.

Makutestin voitti ennakkoarvauksista huolimatta mansikka.

Frödingen lähettämät moussekakut katosivat hetkessä, marjakakku selätti suklaan juuri ja juuri.

Kakkujen kanssa tarjottiin luonnollisesti kuohujuomaa.

Datahetki tekee hyvää.

Illan DJ väsää soittolistaa.

Viimeiset urheat soturit eli minä, Veera ja Nina jatkoimme luotani vielä terassille ja syömään. Ennen seuraavaa tukikohtaa napsittiin kuitenkin hieman valokuvia, kun joukossamme kerta oli valokuvaustaidon omaava ihminen. Koska matkamme kävi kohti rantaa, otimme kuvatkin rannan lähellä kauniiden talojen edessä. Voittavat muuten ainakin meikäläisen vanhat parvekeasukuvat aivan heittämällä. Harmi vaan, ettei aina ole mahdollisuutta otattaa asukuvia ulkona tai edes kenenkään muun toimesta, vaan joutuu tyytymään itselaukaisimeen.

Asukuvien aika! Onneksi on kuvaaja paikalla.

Kesselit kaverikuvassa.

Lopulta oli aika rauhoittua.

Napsimme ennen terassikierrosta vielä tunnelmalliset kuvat PlayStation Vita -arvontapostaukseen, joka on muuten edelleen auki. Tuosta rannasta päätimme mennä (jälleen kerran) Mattolaiturille, sillä Veera tahtoi maistaa suosittelemaani jääpalojen kera tarjottavaa samppanjaa. Lasillinen Moët & Chandonin Ice Impérialia maksoi 12,5 euroa ja siihen sai valita haluamansa lisukkeet. Me joimme herkkumme limellä ja hyvää oli! Käykää ihmeessä maistamassa, jos rannalle jossakin vaiheessa eksytte.

Meidän iltamme päättyi siihen, että jättimäinen sänkyni oli täynnä väsyneitä naisia ja kikattamiselle ei meinannut tulla loppua. Tykkään kamalasti, kun on yövieraita, joten pidin tupareitani edeltäneenä iltana pienimuotoiset pyjamabileet. En vaan saa tarpeekseni tästä hyvästä seurasta. Kiitos, ihanat, että olette olemassa. :)