Äiti lähti iltavuoroon töihin ja minä takaisin Helsinkiin, joten äitienpäivän viettäminen jäi meidän perheessämme muutamaan yhteiseen tuntiin. Mummille kerättiin keltavuokkokimppu kotipihasta ja vietiin se perille halausten kera. Jos joku miettii, miksei mummi saanut perinteisiä äitienpäiväkukkia eli valkovuokkoja, asiaan vaikutti se, että talomme näyttää kaukaa katsottuna kelluvan rypsipellossa. Sen verran noita keltavuokkoja on tuossa “tarjolla”. Päivä on ollut ihana ja se jatkuu yhtä ihanana, kun saan illemmalla luokseni odotetun yövieraan.

Mutta nyt siihen itse asiaan. Sain jo ajat sitten haasteen, jossa on yksinkertaisesti tarkoitus listata 10 asiaa, jotka tuovat itselle hyvää mieltä. Kiitos haasteesta, imlacking, ja pahoittelut, että vastaaminen kesti. En haasta ketään edelleen, mutta kaikki, jotka tämän tahtovat blogissaan tehdä, saavat siihen luvan. Tässä tulevat minun vastaukseni, jotka tuskin yllättävät ketään.:)

1. Aurinko. Jokin ihme siinä vaan on, että kun aurinko kurkistaa pilvien takaa, mielikään ei voi olla maassa. Poskipäitä lämmittävät auringonsäteet nostavat usein tahattomasti hymyn huulille.

2. Kahvi. Varsinkin aamukahvin kanssa käy usein niin, että se tuntuu nostavan päivän melkein uudelle tasolle. Se piristys, minkä kahvi antaa, se vaan tuntuu niin hyvältä. Kieltämättä pidän kahvin maustakin kovasti, isolla maitomäärällä laimennettuna, tietysti.

3. Lenkkeily luonnossa. Metsäpolkujen tallaaminen ja hiljaisilla asfalttiteillä juokseminen luonnon keskellä nollaavat ajatukset ja laimentavat kaikkia ikäviä tunteita. Musiikkia saa ja pitää tulvia kuulokkeista, mutta parhaimmillaan lenkit tehdään yksin.

4. Kissat. Omat tai muiden, oikeat tai kuvat, kesyt tai villit. Kissat tekevät minut onnelliseksi ja saavat aina hyvälle tuulelle. Purr?:)

(Tiedoksi niille, jotka eivät ole vielä lukeneet blogiani kovin kauaa, että meidän maatiaiskissaamme liittyvät postaukset löytää helposti täältä Finski-kategoriasta.)

5. Rouskuvat asiat. Rakastan poppareita, hapankorppuja, sipsejä ja oikeastaan kaikkea, mikä rouskuu hampaissa.

6. Musiikki. Lenkkiseurana toimiva suosikkimusiikkia sisältävä iPod, suosikkiartistin keikka eturivistä nautittuna, paperipinosta löytynyt vanha pianoläksy, jonka yllättäen osaakin vielä, tai oikeastaan mikä tahansa tapa nauttia musiikista on hyvä tapa.

7. “Älä kerro tätä kellekään, mutta…” Se hetki, kun joku uskoutuu sinulle ja kertoo syvimmät salaisuutensa. Tai kuuntelee, mitä sinulla on sydämelläsi. Hyvien ystävien kanssa höpöttely on ilmainen tapa keventää oloa.

8. Helsinki. Tämä uusi kotikaupunkini tuntuu tällä hetkellä vaan niin hyvältä ja oikealta, etten olisi koskaan uskonut kotiutuvani näin äkkiä. Siis muualle kuin Tampereelle.

9. Ystävät. Voisin tiivistää tämän kohdan kuvauksen siihen tunteeseen, kun kävelee keskellä yötä yksin kotiin kaupungilta ja ystävä soittaa Madridista, koska aisti aiemmasta tekstiviestistäsi, että saatat pelätä yksin kävelemistä.

10. Sadesää. Sateella vaan koko maailmassa ja elämässä on jotenkin enemmän tunnelmaa. Siksi valitsin juuri nämä kuvat tähän postaukseen.:)

(kuvat: Veera)