Kuten olen täällä viimeisen vuoden sisään surkutellut, olen täysin hukassa tulevaisuuteni kanssa. Aloin aikanaan opiskella yliopistolla kemiaa, minkä lisäksi aloitin hetken mielijohteesta myös kemianopettajaopinnot. Ensin alkoi tökkiä opettaja-ala, jonka lopetinkin sitten heti perusopintojen jälkeen. Sen jälkeen rupesi mietityttämään koko kemia.

Tarkoituksenani oli siis suorittaa sekä kemistintutkinto että sen lisäksi vielä kemianopettajan pätevyys. Kasvatustieteet lopetin tosiaan perusopintojen jälkeen eikä kaduta yhtään. Kemialta taas olisi tarkoitus ottaa kandintutkinto ulos ennen muuttoani, mutta rehellisesti sanottuna sekään ei kiinnosta enää kärpäsenkakan vertaa. Miksi tällainen luovuutta rakastava ihminen edes päätyi tälle tylsälle alalle! Kaikkeen tähän olisi ihana saada selkeyttä.

Nyt pääsinkin kätevästi selvittelemään sisintäni sekä sekavia tuntemuksiani tullessani kolmen muun bloggaajan ohella valituksi Indiedaysin ja Valmennuskeskuksen yhteistyökampanjaan. Valmennuskeskus tarjosi aivan mahtavan mahdollisuuden kokeilla coaching-uravalmennusta, jonka tarkoituksena olisi vähän selventää sitä, mitä minusta isona tulee. Aion kirjoitella uravalmennusfiiliksiäni tänne, joten tekin pääsette tavallaan mukaan retkelle pääni ja persoonani sisään. Jännittävää!

Parhaassa tapauksessa tapaamisten aikana selviää, tulenko viettämään ensi kevään pääsykoekirjojen parissa, välivuotta viettäen töissä vaiko tätä vanhaa tuttua opiskelua jatkaen. Olisi kiva selvittää, onko tässä nyt kyseessä pahimman luokan motivaatio-ongelma vaiko tosiaan aivan väärä ala. Ja jos on aika etsiä uusi ala, niin mistä sen sitten tietää, mitä se sydän haluaa. Kannattaako sitä sydäntä edes kuunnella vai onko ala valittava palkka-arvioiden ja työllistymisprosenttien mukaan?

Ensimmäinen viidestä tapaamisesta oli tänään. Jännitin aika paljon tapaamista, koska en tiennyt yhtään, mitä siltä odottaa. Kahdenkeskinen jutustelu uravalmentajan kanssa oli kuitenkin rentoa ja teekupin kofeiinin alkaessa vaikuttaa, kielenkantani irtosivat kunnolla. Höpöttelin tunnin ajan kertoen koulutuksestani, unelmistani, harrastuksistani sekä ajatuksistani. Ensimmäisen tapaamisen tarkoitus oli hieman selvitellä elämäntilannettani. Sain muutaman kotitehtävänkin seuraavaa tapaamista varten, odotan jo innolla niiden purkamista.

Fiilikset ensimmäisen tapaamisen jälkeen ovat siis toiveikkaat. Lisätietoja coachingista sekä valmennuskursseista kiinnostuneille löytyy Valmennuskeskuksen brändisivulta. Sivulla kannattaa tutustua myös frendialennukseen  ja jos mikään aihepiiriin liittyvä askarruttaa mieltä, kysymysten esittäminen Valmennuskeskuksen ammattilaisillekin onnistuu näppärästi.:)