Tajusin juuri jotakin outoa. Vaikka olen pakannut joululahjat kasseihin lomaa varten, en ole pakannut vaatteitani. En myöskään ole varannut paikkaan junasta, jotta varmistaisin pääsyn jouluksi kotiin. Rehellisesti sanoen kaikkien muutosten vuoksi en edes välttämättä tahdo sinne. Ensin lumi jätti satamatta. Sitten kuulin, ettei meille tule sisälle joulukuusta. Sen jälkeen äiti ilmoitti ohimennen olevansa joulun töissä. Niin, mitäpä sitä joululla, jos se ei tunnu joululta. Että katsellaan.

Palasin kotiin vasta hetki sitten eikä kamera suostunut ottamaan kuvia näin pimeällä. Siis kunnes hain kirkasvalolamppuni parvekkeen ovelle ja otin ehkäpä karmeimmat asukuvat ikinä. Mitä tästä opimme? Jos et saa asua kuvattua valoisalla, älä kuvaa sitä ollenkaan.

toppi – H&M

neuletakki – H&M

hame – H&M

rannekoru – Elvari korut (saatu)

kengät – Minelli

Vietin tämän päivän yliopistolla hyvässä seurassa kandiani korjaillen. Onnistuin jotenkin takomaan maanantaina supernopeasti kasaan sellaisen teoksen, ettei siinä ollut paljonkaan korjattavaa, joten sain tutkielmani nidottuna tänään käsiini. Se kandiprojekti- sekä tutkielma oli sitten siinä. Voi sitä vapaudentunnetta, vaikka varsinainen tutkinto (ruotsin ja tilastotieteen vuoksi) vielä puuttuukin! Tekisi mieli kertoa tähän maailman epäkorrektein vertauskuva, kuinka hirveän vääntämisen jälkeen pitää enää pyyhkiä, mutta taidan jättää väliin. Tai siis en näköjään!:D

Jos tuohon alkuun vielä palataan, niin voin tunnustaa, että odotan jo sitä aikaa, että saan viettää joulun oman perheeni parissa. Ihan omassa kodissani. Ja ihan omalla tavallani. Mutta elämä on kompromisseja, joten katsotaan, mihin päädyn joulua viettämään.:)