Yhteistyökumppanini Grimasin meikkejä, ihonhoitotuotteita ja maskeerausmönjiä on jo ruodittu täällä, joten eiköhän nyt ole jo korkea aika tutkia hieman merkin siveltimiä. Sain niitä merkin edustajalta aikamoisen nipun, mutta muutama sivellin on jo noussut yli muiden. Huomaan käyttäväni samoja tyyppejä päivästä toiseen, vaikka vaihteluakin olisi tarjolla.

Ensimmäinen sivellin vasemmalta on ensimmäinen huulipunasivellin ikinä, joka on päässyt minulla useammin kuin kerran käyttöön. Soopelinjouhisivellin on pehmoinen, mutta tarkka. Tämän siveltimen koodi on V4.

Keskimmäinen sivellin on rajaussivellin, joka edellisen siveltimen tavoin on myös valmistettu soopelinjouhesta. Sivellin on tarpeeksi ohut piirtämään tarkat rajaukset kostealla tai utuisemmat kuivalla luomivärillä. Koodiltaan tämä sivellin on MR2.

Oikeasta reunasta löytyy luomivärisivellin. Sillä saa intensiiviset luomivärit helposti ja yllättävän tarkasti. Tarpeeksi vaaleiden värien kanssa häivytys onnistuu samalla siveltimellä, kun sen kääntää sopivaan kulmaan. Pakko muuten kertoa, kun itsekin hihittelin tälle seuraavalle nimitykselle vähän meikkikoulutuksessa. Tämä sivellin on siis tekomangustisivellin, koska sen karvasta tulee kuulemma mieleen mangustit. Aika hurjaa! Sivellin tottelee koodinimeä IMR10.

Jotta tämä ei menisi pelkäksi hehkutukseksi, voisin vielä paljastaa, mitkä siveltimet olen kokenut hankalimmiksi käyttää. Ensimmäinen hämmennystä aiheuttanut sivellin on tuo pienempi kaveri eli ns. epämääräissivellin (M6), joka on liian pieni häivytyssiveltimeksi, mutta liian suuri rajauksia piirtämään. Luomivärinkin levitän joko vaahtomuovisiveltimellä tai pullealla ja leveällä siveltimellä. Saa nähdä, keksinkö tuolle jonkun oman duunin, jossa se pääsisi näyttämään parhaat puolensa. Ainakin kulmiin sitä voisi kokeilla.

Toinen hämmentävä sivellin on poskipunasivellin (P6). Siinä ei itsessään ole kerrassaan mitään vikaa, mutta kun on tottunut levittämään poskipunansa kolme kertaa paksummalla ja kaksi kertaa leveämmällä siveltimellä, tuo vaan tuntuu liian pieneltä. Vaikka tuo on kuulemma juuri optimaalisen kokoinen poskipunasivellin. Pitänee siis vielä treenailla. Ei se koko, vaan se tekniikka!:D