Kokosin leikkimielisen listan tämän syksyn pakkohankinnoista vaate- ja asusterintamalla. Jaon vielä nämä hankinnat kolmeen kategoriaan sen mukaan, kuinka “rajuja” ne ovat. Luvassa on peruskauraa, vähän extraa ja tietysti sitten sitä ihan överiä. Tämäkin on tietysti suhteellista, mutta ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Varsinkaan tyyliä ja trendejä.:)

Peruskauraa:

Syksyinen hattu. Näistä on tullut jo parin postauksen verran vaahdottua, mutta jatkan vielä hetkisen. Hattu pelastaa tylsän asun, hattu pelastaa huonon hiuspäivän. Hattu voi pelastaa jopa kökön maanantain. Hanki siis sellainen! Kuvan hattua myydään Gina Tricotissa.

Värikkäät kumisaappaat. Koska jokainen meistä tarvitsee kumisaappaita, miksi niiden pitäisi olla tylsiä mustia? Synkkinä sadepäivinä kirkkaat värit piristävät ja kumisaappaissa ne piristävät kantajansa lisäksi myös vastaantulijoita. Aivan sama, ovatko saappaat Seppälän 20 euron vai Hunterin 200 euron, kunhan niistä löytyy väriä ja iloa.

Punainen vaate tai asuste. Punaiset housut tai punainen neule on rohkea tapa tulla huomatuksi. Punainen laukku tai pipo taas on helppo tapa siirtyä kohti isompia punaisia pinta-aloja. On sinusta kiinni, kuinka punainen uskallat olla. (Ei, tähän ei sisältynyt poliittista kannanottoa.)

Vähän extraa:

(Teko)nahkahousut. Niiden viime (ja edellisen) syksyn mustien pillifarkkujen tilalle. Niitä voi yhdistellä ihan yhtä helposti ja monipuolisesti, mutta näissä asuissa tulee olemaan hieman enemmän meisseliä. Seksikkäästi kiiltävä tyttömalli tai tikatumpi ja topatumpi prätkämalli – kumpikin ovat yhtä toimivia. Nuo omani ovat muuten Seppälästä.

Huimat korot. Vaikka muodin mukaan korot alkavat pitkästä aikaa madaltua, omaa oloa voi aina kohentaa huippukorkeilla korkkareilla. Nyt niitä kannattaisi käyttää, kun maassa ei oe vielä lunta tai liukasta lehtikerrosta. Korkeammalla ilma on ohuempaa ja fiiliskin siten parempi.;)

Hapsuhame. Ne, joille tuli mieleen minihame inkkarihapsuilla, kumittakaa se kuva heti verkkokalvoiltanne. Nyt himottaa midi- tai maksimittainen hame, jonka helmasta osa on hapsua. Esim. H&M:lle tuli/tulee tänä syksynä eräs musta yksilö, jota olen nettikaupasta jo vähän kyttäillyt. Koska se saapuu?!

Ihan överiä:


Kiinteyttävät saappaat. Luitte aivan oikein! Himoliikkuja on himoliikkuja vapaallakin. Shoppaillessa tai koulumatkoilla peppua kiinteyttävät tänä syksynä Reebokin EasyTone Reepraise -saappaat. Aivan täydellisen väristä nahkaa, jos sallinette tällaisten ylisanojen käytön. Laiska liikkuja tykkää tällaisesta hyötyliikunnan tyylikkäästä tehostamisesta.

Turkki. Pörröinen ja lämpöinen turkki joko aitona ja käytettynä jonkun ullakolta, kirpputorilta tai vintage-liikkeestä. Toinen vaihtoehto on tekoturkki, jos omatunto ei anna periksi aidolle. Makuasioita, ei tarvitse kiistellä kommenttiboksissa.

Hengailuhaalari. Näitä myydään jo melkein kaikissa sateenkaaren väreissä ja paksuudessakin on vara valita. Joka tapauksessa haalari on mukava hengailuvaate ja se siirtyy koko ajan vain julkisemmille ja julkisemmille paikoille. Itse olen viuhahdellut haalarissa ulkona vain maalla, mutta ei sitä koskaan tiedä, koska pinkaisen lähikauppaan oloasussani.

Bonus:

No se tatuointi! Nyt kun ne tuntuvat olevan enemmän muoti-ilmiö kuin aikoihin, voisihan sellaisen käydä hakkauttamassa vaikka poskeensa. Siitä sen huomaisi talvipakkasillakin, kun torso on upotettu untuvaan. Sanon varmuuden vuoksi nyt, että tämä viimeinen kohta oli vitsi. Tyydyn edelleen ihailemaan heitä, joilla on pokkaa hakkauttaa itseensä mustetta. Piikkikammoinen kuittaa.;)

(hattu ja saappaat saatu blogin kautta)