Vihdoin hiilihappojuomaohjepostaus on valmis! Osa Aqvian arvontaan tulleista juomaohjeista kaatui siihen, että tuolla laitteella saa hapottaa vain vettä, mutta toimivia ohjeita tuli silti runsaasti. Yleisesti hiilihappovettä ehdotettiin eniten käytettäväksi sellaisenaan eri kotimehujen kanssa. Usein sekaan laitettiin vielä jäätä paloina tai murskana sekä marjoja. Näistä ehdotuksista katselin sitten parhaita makuyhdistelmiä.

Tässäpä tulisi nyt sitten muutamia suosikkijuomiani, joita kirjoitin muistiin ehdotustenne joukosta, ihan kuvien kera. Tarjolla on sekä alkoholittomia että alkoholillisia juomaehdotuksia. Noita alkoholillisia juomia tuli testailtua hieman enemmän, kun kesällä oli sen verran illanistujaisia ystävien kanssa. Selityksiä, krhm.:)

ALKOHOLITTOMAT HIILIHAPPOJUOMAT

Malaika vinkkasi, että kun omista ompuista kun tekee soseen ja ennen kuin omput ovat tummuneet niin sekaan hiilihapotettua vettä ja jäämurskaa, tulee tuhti smoothien tapainen ja raikas juoma.

Tuittu väittää, että parasta on hiilihapotetun colan ja appelsiinimehun sekoitus! Sekaan appelsiinin lohkoja ja jäämurskaa.

Wiu neuvoo sekoittamaan hiilihappodrinkin näistä:

1 l hiilihapotettua vettä

3:n verigreipin mehut

1 dl mansikoita

1 dl vadelmia

1 dl sitruuna-/limemehua

sokeria maun mukaan

miiru tekisi kirpsakkaa treenijuomaa, johon tulisi sitruunamehua, vettä, hunajaa ja himalajan suolaa. Sillä kombolla jaksaisi treenata!:) (KUVA ALLA)

Mansikkapallo kommentoi näin:

Meiän äitin tekemää maailman parasta sekamehua (puna- ja mustaherukoista) + hiilihapot + tuoreita sitruunamelissan lehtiä = virkistävä kesäjuoma :)”  

Ulla vinkkaa sekoittamaan hiilihapotettua vettä, mansikkamehua ja limeä. En ole kokeillu, mutta uskon että toimii!

Megabass puolestaan ehdottaa yhdistämään ananasmehua ja mustikkakeittoa. Kun seokseen pistäisi hiilihappovettä mukaan, niin tulisi limukka lapsille syntymäpäiväjuhliin.

Jussi lähetti seuraavanlaisen juomareseptin:

SYKSYINEN SITRUSDRINKKI

1 sitruunan mehu

1,5 tl sokeria

5 dl hiilihapotettua vettä

2 rkl omena-seljankukka-siideritiivistettä

jäitä

(KUVA ALLA)

ALKOHOLILLISET HIILIHAPPOJUOMAT

Laura neuvoi, kuinka kootaan hiilihappodrinkki askel askeleelta:

1. Korkea lasi

2. Pohjalle 2-6cl (ihan mikä fiilis sattuu olemaan ;) ) espanjalaista licor43sta, Quarenta y tresiä, miten sen nyt haluaakaan ilmaista (löytyy Alkosta)

3. Täytä loput lasista hiilihapotuskoneella valmistetulla colalla

4. jäitä ja sitruunaviipale kylkeen, ja avot!

5. Nauti & bailaa

Katrin suurta herkkua on jäätee:

sitruunateejuomamurua (tai jotain muuta sitrusteetä tai vaikkapa persikkateepusseja)

hiilihapotettua vettä

kirkasta viinaa

sitrushedelmiä

Hiilihapotetaan jääkylmä vesi. Kannuun annostellaan tee ohjeen mukaan. Sekaan vesi ja annetaan murujen liottua/ teepussien maustua. (Poista pussit) Kannuun (reilusti) jäitä ja hedelmäviipaleita sekä viina. Mukaan voisi laittaa vielä vaikkapa mangolikööriä maustamaan juomaa. Alkoholittoman saa jättämällä viinan pois ja laittamalla liköörin tilalle vaikkapa makusiirappia.

verapiidus ohjeistaa lisäämään hiilihapotettuun veteen joko pienen lorauksen appelsiini-cola -mehukattia tai sitten purkki vastaavaa pillimehua ja jotain tummaa rommia (itse hän testasi Bacardi Blackillä). (KUVA ALLA)

Krista P sekoittaa hiilihappodrinkkiä varten jäisiä lakkoja, lakkalikööriä, vodkaa ja hiilihapotettua vettä.  

Huuhkajan happodrinksuun tulee 0,5 l hiilihapotettua vettä, 1,5 dl valmista vadelmacocktailia (Alkosta), tilkka vadelma-mansikkamehutiivistettä sekä 2 rkl sitruunan mehua.

Kartsu neuvoo sekoittamaan hiilihapotettua vettä, sitruunaa, sokeria tai hunajaa, espanjalaista hunajarommia. Maistuu kuulemma sekä kesällä että syksyllä.

Nella k taas miksaisi drinkin karviaismarjoista ja mansikoista tehdystä omatekoisesta mehustaa, hiilihapotetusta vedestä ja valkkarista. (KUVA ALLA)

Copper sovelsi happodrinkin ovelasti jääkarhun “reseptistä”:

1 osa Vodkaa

1 osa bols blue curacaota

5 osaa sitruunanmakuista hiilihapotettua vettä

(sokeria)

Hiilihapota vesi ja mausta sitruunamehutiivisteellä (ja sokerilla, jos haluat). Kaada lasiin ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Lisää jäitä halutessasi.

Amma kertoo, että ihana juoma syntyy sekoittamalla 1 osa valkoviiniä, 1 osa hapotettua vettä, mansikkamehua väriksi ja mintunlehtiä koristeeksi. Tarjoillaan boolin muodossa tai laseista ja ehdottomasti jääpalojen kera hyvässä seurassa.;)

Anniinan drinkkiin kuuluu:

*Fresita-mansikkakuoharia

*mansikkalikööriä (esim. Alahovin mansikkalikööri, Koskenkorva Strawberry tai vaikka itsetehtyä)

*AQVIAN sitruuna-limejuomatiivistettä

*jäisiä mansikoita

Valmista hiilihappojuomaa ja lisää siihen juomatiiviste. Kaada hiilihappojuoma boolimaljaan ja lisää kuohuviini. Mausta liköörillä ja lisää lopuksi jäiset mansikat.” (KUVA ALLA)