Blogini Pienet putiikit -postaussarjassa käsitellään tällä kertaa vanhaa tuttua. Ihankummaan tutustuimme jo tässä postauksessa, mutta minusta merkki ansaitsee ihan kunnon esittelypostauksen. Tässäpä siis sellainen nyt olisi!

Ihankumma on vanhoista esineistä koruja luova yhden naisen yritys, jonka tavoite on tuoda arkeen leikkimielisyyttä ja iloa. Barbie-nukkejen kengät, pienet lelut ja muut hulvattomat pikkuiset talismanit saavat uuden elämän ja uuden omistajan, kun ne muuttuvat persoonallisiksi koruiksi. Kierrätysidean lisäksi ihankumma-koruissa on tärkeää miettiä korujen valmistusosasten tarinoita. Se, että lelu päätyy uusiokäyttöön on tärkeää, mutta tärkeää on myös se, miksi se ei enää palvele alkuperäisessä tarkoituksessaan.

Kaiken tämän ajatusleikittelyn ja askartelun takana on taidekasvatusta opiskellut nainen nimeltä Tuuli Rouhiainen. Korujen suunnittelun ja valmistamisen lisäksi hän pyörittää myös merkin nettisivustoa, jonka kautta koruja saatetaan maailmalle. Tarinoiden kera, tietenkin! Korut on lajiteltu sivustolle tyylilajeittain. Myytävien korujen lisäksi tarjolla on lahjakortteja ja tietoa yrityksen ideologiasta. Oma suosikkini nettisivustolla taitaa kuitenkin olla Kuuntele koruja! -osio.

Edellisessä korupostauksessa vilahtaneen mikrofonikorvakorun lisäksi sain samassa paketissa itselleni pinkin tuoliriipuksen. Se pääsee esittelyyn vasta nyt, mutta itse asiassa tämä saattaa olla jopa himpun verran enemmän minun tyyliseni kuin mikrofoni. Ihan promillen verran siis vain. Koen kummatkin korut hyvin “minunlaisikseni”, sellaisiksi hassuiksi ja hymyilyttäviksi. Juuri nuo adjektiivit aiheuttavatkin sen, että toivoisin tämä korumerkin menestyvän hyvin. Suomi tarvitsee lisää hymyilyttäviä hassuttelijoita.:)