Koska tykkään aloittaa aamuni blogien lukemisella ison kahvin kera, en luovu tästä rituaalista edes kesäisen, Jätän aamublogit väliin vain äärimmäisen hädän edessä. Kokosinkin nyt top 10 -kesäblogilistan, joka sisältää monta kertaa päivässä, päivittäin tai melkein päivittäin päivittyviä blogeja. Näihin blogeihin luotan, sillä nämä harvemmin tuottavat pettymystä päivittämättömyyden muodossa. Toivottavasti kukaan listan bloggaajista ei nyt saa mitään ylimääräisiä paineita joutuessaan listalleni.:)

1. Tämä lista ei ole järjestyksessä ellei tätä ykkössijaa lasketa. Sitä pitää nimittäin täysin ansaitusti Curiouser & Curiouser -blogin Noora. Tunnen välillä itseni hyperaktiiviseksi, kun päivitän blogiani kaksi tai jopa kolme kertaa päivässä. Onneksi Noora tekee samoin eli nainen toimii minulle ikään kuin synninpäästäjänä. On ok rakastaa blogiaan niin paljon, ettei siitä halua pysyä erossa!

2. Myös Cavan blogi, joka on siis nimeltään Cava, päivittyy uskollisesti. Varsinkin nyt, kun blogiin postataan paljon matkakuvia, sitä on ihana selailla. Omakin lomafiilis pysyy näin korkealla.

3. Stellan Paras aika vuodesta on ollut lukulistallani jo vuosia. Sieltä löytyy kaikille jotakin ja sisältö on aina ykkösluokkaista. Arvostan!

4. Oprin OPRIN-blogi on sellainen, jonka lukemista kaverini usein ihmettelevät. Eihän meillä ole mitään yhteistä! Minulle tämä blogi tiivistää bloggaamisen syvimmän ajatuksen eli sen, että on ok seurata jotakin blogia vain siksi, että sen kirjoittaja on niin söpö ja sympaattinen.:)

5. Christinan pitämä Chaneleon on tiivistänyt postaustahtiaan nyt kesän aikana ja siitä minä tykkään. Kauniita kuvia ja ajatuksia sisältävä blogi sopii rauhalliseen makuun. Se on kuin mansikkajäätelö kesällä – makea, mutta virkistävä.

6. OSTOLAKOSSA-blogia pitävä Virve postaa huumorilla höystettyä kosmetiikkajuttua, joka uppoaa ainakin minuun. Suosittelen lukemaan sivupalkissa vinkatut suositus postaukset, jos tuntuu, että mökötyttää.

7. Danielan pitämä Daily Eko onkin sitten hieman erilainen blogi, sillä sieltä käyn hakemassa vinkkejä ekologisempaan elämään. Blogista löytyy niin suuriakin ekotuulia kuin pieniä ekotuulahduksia meille, jotka eivät uskalla muuttaa elämäänsä kertarysäyksellä.

8. Minna Cest -blogi, jota Minna päivittää aikalailla päivittäin, tarjoaa silmänruokaa jumalaisten kauniiden kuvien muodossa. Tässä blogissa on aina hyvä fiilis ja jo se riittää syyksi seurailla tätä.

9. Miia-Maarian miia maria style on niitä blogeja, joita en muista lisänneeni Blogilistalleni, mutta joita en sieltä silti poista. Rento fiilisblogi on juurikin hyvä kesäblogi, sillä se ei märehdi edes sadepäivinä, vaan kääntää kaiken kauniiksi.

10. Marionette-blogia pitävä Marika on yksi niistä bloggaajista, joiden postaustahti on kivasti kiihtynyt viime aikoina. Postaukset ovat ajatuksella tehtyjä ja sisältö on harkittua hömppää. Tätäkin olen muuten seurannut jo vuosien ajan!

11. Olen pahoillani, mutta Ninan pitää vielä mahtua Tunnetilansa kanssa listalle, joten tähän tulee nyt yhdestoista kohta. Blogissa ollaan nyt matkameiningeissä, mutta sen lisäksi tarjolla on arkipäivänmietteitä ja laadukasta tekstiä. Asioihin ei kuitenkaan suhtauduta liian vakavasti, vaan pilke silmäkulmassa säilyy.

Näiden lisäksi kyttään tietysti reaaliajassa päivittyvää Indiedaysin etusivua, siksi en meidän klaanin blogeja tälle listalle edes lisännyt. Jos tahdotte, jatkakaa toki listaa kommenttiboksin puolella! Olen saanut kesän aikana monta harmittelevaa kommenttia aiheesta “lomailevat bloggaajat”. Ei se lomailu väärin ole, mutta me, jotka emme luovu koneistamme edes kesäisin, saattaisimme kaivata lukulistalle uusia blogeja lomailevia korvaamaan.

(kuvat kaapattu listan blogeista)