Sain eilen kaupassa päähäni todella hassun idean. Tahdoin kokeilla tehdä tuhottoman söpön piirakan, joka olisi vaaleanpunainen. Mutta ei se väri olisi se hassu juttu, vaan se, millä torttu olisi koristeltu. Mutta siihen tarvittaisiin oveluutta ja taitoa. Ai miksi? Koska ON VAIN YKSI TAPA PYSÄYTTÄÄ NE!;)

Bilar-torttu

Pohja:

175 g Digestive-keksejä

80 g voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

2,5 dl mansikkavispiä

2 liivatelehteä

Päälle:

1 pussi kirpeitä Bilar-karkkeja

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele pohja-aines kevyesti piirakkavuokaan.

Sekoita tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi massaksi. Kaada joukkoon mansikkavispi ja vaahdota massa kuohkeaksi vaikkapa sähkövatkaimella. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita sitten täytteen joukkoon. Sekoita kunnolla. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Ripottele karkit tasaisesti päälle ja laita piirakka asettumaan viileään pariksi tunniksi.