Että tämän postauksen väsääminen kesti! En tiedä, onko kyse koneestani vaiko kamerasta, mutta uusi pokkarini on hieman outo. Olipa ristiriitainen lause, pistetään tämän jumituksen piikkiin. Kuitenkin, kun kamerastani siirtää kuvat koneelle, ne ovat tietysti isoja (about 3000 pistettä leveitä). Valitsen sitten kuvat, joita tahdon käyttää ja pienennän ne blogiin sopiviksi (600 leveiksi). Sitten tallennan kuvat. Niin olen aina tehnyt, koska jos ottaisi kameralla suoraan noita pieniä kuvia, niissä ei olisi tarpeeksi rajausvaraa.

No, muiden kameroiden kanssa kuvat latautuvat blogiini 600-leveinä, koska olen ne sellaisiksi pienentänyt, mutta nyt ne latautuvatkin alkuperäisessä leveydessään! Kun koetan avata samaa kuvaa koneelta, se väittää leveydeksi sen muokkaamani 600. En vaan ymmärrä, miten kuvat voivat olla niin isoja, kun olen ne kerta onnistunesti(?) pienentänyt. Skaalaan sitten kaikki kuvat yksitellen WordPressillä. Kyllä meinaan ketuttaa! Pitääkin kahlata ohjekirja läpi, jos en ole huomannut kamerassa jotakin outoa asetusta. Huokaus.:/

“My Toyota is fantastic!”

Jotta en joutuisi luomaan blogiini uutta kategoriaa nimeltä kamerakiukutus, siirryn mukavempiin aiheisiin eli eiliseen. Suunnitelmissani oli lähteä päiväjunalla takaisin tänne maalle ja viettää rauhallinen ilta. Toisin kuitenkin kävi. Aamupalaseurakseni tarjoutunut Veera nimittäin päätti viedä minut kotiin asti ja kutsui itsensä samalla kylään. Ihana yllätys! Automatka ystävän kanssa kuluu meinaan tuhat kertaa nopeammin kuin junamatka yksin.:)

“Veerani, Veerani mun…”

“Liian kovakourainen kahvihimo iski. Oho, hups!”

“Kaadatko Veera meille jo lisää matkakahvia sun söpöihin mukeihin?”

“Aargh, miksi aina meidän autoreissujen aikana iskee kamala rankkasade?!”

“Jos mä otan kuvan tästä kulmasta, mun jalat on maailman ISOIMMAT!:D”

“Osaan mä silti hymyilläkin…”

“Kato Veera, Kylmäkosken nähtävyys eli festivaalitoimisto!”

Ajomatkamme eli se noin 200 kilometrin matka meni ihan hurauksessa hyvässä seurassa. Veera otetaan meillä aina lämpimästi vastaan, hän kun sattui hurmaamaan koko perheeni asuessaan viime kesänä luonamme viikon verran. Sekin on kiva, miten eri kautta tuntemani ystävät tulevat keskenään toimeen niin hyvin. Joitakin yhdistäviä tekijöitä ystävissäni siis saattaa olla. Se huono huumori ehkä?;)

“Nyt me ollaan vihdoin kotona viidakossa.”

“Tervetuliaisdrinksunne, olkaa hyvä. Siis nää on vaan isot jääkahvit…”

“Teidän orav…kissa on kamala vaanimaan!<3”

“No, keltäköhän se katti on sen vaanimisen oppinut?”

“Mää koetin rillata…”

“… mutta lopputulos toi mieleen teurastamisen!”

“Onneksi kaksi karvakasaa tuli lohduttamaan surkeaa grillaajaa!<3”

Päätimme siis pitää pikkuisen grillibileet ja pistimme pallogrillin tulille. Tai hiilille, heh. Tarjotavina meillä oli pekonisieniä sekä Aura- että yrttijuustotäytteellä, possuvartaita sekä jälkiruokatorttua. Lisäksi naposteltiin poppareita ja ruokajuomana toimi (aluksi) limukoiden kuningas. Zero, sinua me palvomme! Grillijuhlat pidettiin meidän pihallamme sekä omalla kotiterassilla. Harmi vaan, ettei naapuriterassia ole ihan vielä lopetettu, joten juoppojen ja kaiken maailman “karaokemestareiden” örvellys vähän häiritsi. Onneksi se pirun pulju menee kohta kiinni.

“Parasta maailmassa kertaa kaksi.:)”

“Kesän coolein kello – CHECK!”

“Jos noi pekonisienet pariutuu, tuleeko niitä sitten lisää?”

“Jos ei tule, onneksi voi vedellä vartaita.”

“Tai säästää kaiken tilan jälkiruualle!<3”

“Jos taas ei ole nälkä, me voidaan kyllä vaan ihailla noita sateenkaaria.”

Koska illasta tuli kostea ja kaunis, lähdimme vielä käymään pariin otteeseen kylällä. Veera lähti ajamaan illalla takaisin Jyväskylään, mutta Manu ja Jane pitivät onneksi seuraa minulle. Kun Janekin lähti omille teilleen, jatkoimme Manun kanssa iltaa kameroiden kera. Tällaiset spontaanit grilli-illat ovat kyllä kesäloman helmiä. Tätä lisää!:)

“Sumu luo jännittävää fiilistä autioon kylään. Kuvataan sitä!”

“Sitten sä Manu voisit tehdä jonkinlaisia kummitustanssiliikkeitä, kun mä kuvaan.”

“Tai mennään vaan myllylle napsimaan epäselviä ja sumuisia kuvia toisistamme.”