Mitäs ihmettä? Mitenkäs näitä postauksia nyt tulee, kun neidin pitäisi olla Provinssirockissa koko viikonlopun ajan? Niinpä. Ei aina mene lähellekään kuin Ratulassa. Palaillaan siihen pettymykseen myöhemmin, mutta nyt, kun vielä muistan, voisin esitellä erään hiustuotteen, joka on jäänyt valitettavasti vähän unohduksiin.

Tänä aamuna hiukseni olivat kerrassaan karseat. Ne olivat lytyssä ja haisivat pahalta. Jokainen, joka tietää vähäänkään hiustuotteista, tajusi jo varmaan, että tällaisia tilanteita varten on luotu kuivashampoo. Idea tähän postaukseen lähti kuivashampoopurkista, joka oli mukanani festareilla. Satun omistamaan Batiste-kuivashampoota aika monessa tuoksussa, mutta en ole koskaan muistanut kirjoittaa niistä. Tilasin nämä jo ajat sitten Asos.comista, mutta jotenkin se kirjoittaminen jäi, vaikka tykkään näistä kovasti. Hintaa on alle 3 euroa purkki, paitsi kimalteisissa sekä tummille hiuksille suunnatuissa tuotteissa, koska niissä on ilmeisesti mukana väriainetta tai koostumus on muuten dramaattisesti muista shampoista eroava.

Ensimmäinen kuivashampoo rivissä on pullo nimeltään Diva. Tämä ja kaksi seuraavaa tuotetta eroavat toisistaan vain tuoksussa eli sen syvemmin en näitä nyt ruodi. Totean vaan sen, että mikään näistä ei jätä tummiin hiuksiini “jauholäikkiä”. En tiedä, käytänkö normaalia pienempiä määriä tätä, mutta vielä en ole ainakaan törmännyt talkkilook-ongelmaan näiden kanssa. Mutta se tuoksu, tämän kohdalla kuvailisin sitä kukkaistyylisen rentouttavaksi. Hieman laventelinen ja suloinen tuoksu on sellainen, että sen olettaisi sopivan useampien hajuvesin kanssa yhteen.

Toisena purkkirivissä on Boho. Tässä on shampoojengin oudoin tuoksu. Kuvailisin sitä ehkäpä kosteusvoidemaiseksi, sillä ensimmäisenä tästä tulee mieleen jonkun Doven suihkusaippuoiden tuoksu. Eli raikasta tulee ilman mitään “sivutuoksuja”. Minä tosin satun pitämään niistä tuoksuista, joten tämä pullo on jäänyt aika olemattomalle käytölle.

Kolmas kuivashampoo on nimeltän Tropical. Tämän tuoksu on niin huumaava, että kookosta ja ananasta rakastava ihminen saattaa seota täysin ja alkaa kuolata. Kokemuksen syvä rintaääni jne.;)

Viimeinen kuivashampoo on ruskeille hiuksille tarkoitettu Coloured Brunette eli sen ei pitäisi jättää tyveä niin valkoiseksi kuin normaalin kuivashampoon. Pakko silti todeta, että kuivashampoissa on eroa eli ei kannata olettaa, että mikään normaaleista kuivashampoista ei sopisi tummille hiuksille. Jotkut tuotteet ovat parempia kuin toiset eli tällaista täsmätuotetta ei välttämättä tarvita. Tuoksultaan tämä on niin erikoinen, että sitä kuvaavat vain sanat pähkinäisen pehmeä.

Jos joku miettii, myydäänkö tätä merkkiä suomessa, niin Tuurin Kyläkaupassa oli ainakin 3-4 euron hintaan muutamaa tuoksua. 150 ml pullot ovat riittoisia ja ainakaan minulla ei ole ollut mitään tyhjentymisongelmia. Nyt, kun olen saanut avauduttua näistä oikein kunnolla, otan pitkän suihkun ja painun nukkumaan ketutukseni pois…