Vaikka olen vasta 23-vuotias, mietin välillä, millä saan pidettyä itseni nuorekkaana pitkään. En halua paikkojeni roikkuvan, ihoni näyttävän samealta tai aineenvaihduntani temppuilevan ennen kuin on ihan pakko. Pointti ei ole näyttää nuoremmalta kuin mitä olen, vaan mahdollisimman hyvältä oman ikäisekseni. Huollan itseäni mm.:

… juomalla antioksidanttipitoista luomuteetä. Tuosta teepussin tekstistä olisi saanut hyvän meditaatiomantran, jos olisin aamulla rauhoittunut hetkeksi mietiskelemään.

unlimited

… lenkkeilemällä. Rakastan sännätä suoraan sängystä järvelle, koska päivä lähtee parhaiten  käyntiin noin kuuden kilometrin kevyellä lenkillä hyvän musiikin siivittämänä.

… rentoutumalla (eli laskemalla stressihormonitasoa) ihoa nuorentavan kasvonaamion parissa. Tämä tipahti postiluukusta testiin vähän aikaa sitten, mutta kokeilin tätä vasta nyt. Onnekseni peilistä ei kurkkinut naamion jälkeen 13-vuotias tyttö, mutta iho näytti kyllä heleämmältä.

nuorentava naamio

… juomalla paljon raikasta vettä. Koska en suostu luopumaan kahviaddiktiostani, kompensoin kofeiinin aiheuttamaa nestevajetta juomalla runsaasti vettä. Vesipullo työpöydällä muistuttaa juomaan tasaisesti pitkin päivää.

… nauramalla. Sen lisäksi, että naurun sanotaan pidentävän ikää, uskon sen pitävän myös nuorena. Vaikka riskinä onkin silmäryppyjen syveneminen, suosittelen kaikille päivittäistä huumoriannosta vaikkapa jonkin hyvän tv-ohjelman parissa.;)

superhymy

… herkuttelemalla hyvillä rasvahapoilla, herkullisilla proteiineilla ja maukkailla vitamiineilla esimerkiksi jonkun hyvän salaatin muodossa. Omia suosikkejani ovat aamupalasalaatti, juuresraastesalaatti sekä tonnikalasalaatti. Kermaviilikastikeihastus on tosin ajan myötä vaihtunut ehkä pienen kyllästymisen vuoksi öljykastikerakkauteen.

… lukemalla. Kevyet hömppäkirjat ovat parasta tasapainotusta tappaville kurssikirjoille, jotka on tungettu täyteen painavaa tietoa pienimmällä mahdollisella fontilla ja monimutkaisimmilla lauserakenteilla, joita englannin kielestä vaan voi rakennella.

lukemista

Paljastakaahan tekin minulle parhaat nuorennuskikkanne, jos teillä sellaisia on jemmassa. Olisi kiva kokeilla jotain uuttakin näiden vanhojen rutiinien rinnalla. Rutiinit, niin ihania kuin ne ovatkin, taitavat kuitekin olla niitä spontaaniuden ja nuorekkuuden vihollisia.:)